PočetnaVestiNapreDNO! Šef katastra u Kuršumliji osuđen, a radi isti posao

NapreDNO! Šef katastra u Kuršumliji osuđen, a radi isti posao

Zbog falsifikovanja službene isprave šef Katastarske službe u Kuršumliji Bratislav D. osuđen je od strane Višeg suda u Nišu uslovno, odnosno na pet meseci zatvora ukoliko u roku od godinu dana učini neko drugo krivično delo.

Za ovo krivično delo predviđena je kazna od tri meseca do pet godina zatvora. Presuda je doneta 16. novembra ove godine, a kako smo saznali, protiv ovog lica je podneto još nekoliko krivičnih prijava.

Sud FOTO: ShutterstockSud FOTO: Shutterstock

Sumnja se da je on kao šef ove službe zloupotrebljavao položaj i falsifikovao službene isprave. Od tih prijava, dve su završile u Specijalnom odeljenju Višeg tužilaštva u Nišu, a jedna je rezultirala presudom.

– U drugom slučaju, reč je o anonimnoj krivičnoj prijavi zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja iz čl. 359 st. 1 Krivičnog zakonika, povodom koje se u okviru predistražnog postupka, aktuelno preduzimaju potrebne provere – rečeno je u Višem tužilaštvu u Nišu.

Nezvanično saznajemo da je nekoliko lica prijavilo Bratislava D. da je on naplaćivao usluge, ali novac nije uplaćivao Republičkom geodetskom zavodu, čiji je zaposleni i te sumnje ispituju.

Republički geodetski zavod, Printscreen/YoutubeRepublički geodetski zavod, Printscreen/Youtube

Ono što je zanimljivo je da Bratislav D. još uvek radi isti posao, a po zakonu to je moguće, jer je osuđen na manje od šest meseci.

Pozvali smo i Bratislava D. koji nam je rekao da ne može da daje izjave i da se obratimo RGZ. Mi smo kontaktirali putem mejla i Republički geodetski zavod da prokomentariše to što je na istoj funkciji neko ko je već osuđen za falsifikovanje službene isprave, ali nam još  nije odgovoreno.

Otvorenosr.rs je ranije izveštavao o malverzacijama šefa katastra u Kuršumliji. Inače on je istaknuti član Srpske napredne stranke u Kuršumliji i ima zaštotu lokalnog odbora SNS-a. 

Deo teksta preuzet je sa Direktno.rs

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести