PočetnaVestiOtkrivamo izveštaj SUDSKOG veštaka! SNS predsednik opštine i dalje na SLOBODI!

Otkrivamo izveštaj SUDSKOG veštaka! SNS predsednik opštine i dalje na SLOBODI!

Redakcija Otvorenosr.rs došla je do izveštaja sudskog veštaka u vezi sa  sa ,,poslom” sa drobljenim asfaltom, čije mišljenje tražilo Javno komunalno preduzeće Blace. Radi se o poslu tj. ugradnji i prevozu drobljenog asfalta u junu prošle godine koji je opština Blace od Puteva Srbije dobila kao donaciju. Podizvođač na pomenutom poslu bilo je preduzeće Metal Plast Pavlović, vlasnika Dragana Pavlovića, sada odbornika Srpske napredne stranke u lokalnoj skupštini. 

Fotografija: Privatna arhiva 

Fotografija: Privatna arhiva

Fotografija: Privatna arhiva 

Fotografija: Privatna arhiva 

Na osnovu dokumentacije koju je JKP Blace dostavilo sudskom veštaku tj.vagarskih potvrda (198) koje je Metal Plast Pavlović dostavilo u skladu potpisanim ugovorom sa JKP (Izvezene količine se pravdaju vagarskim potvrdama) veštak je utvrdio da je izvežena manja količina i to u iznosu od 850 do 1.250 tona drobljenog asfalta, a da su na vagarskim potvrdama prikazane umanjene mase praznih vozila tj. da su vozila kojima je prvožen drobljeni asfalt težine od 16.200 kg do 17.060 kg. Veštak dalje navodi da ukoliko se dođe do pouzdanih podataka o masi praznih vozila koja su vršila transport ili se izvrši kontrolno merenje u prisustvu veštaka dostaviće precizan obračun.

Ovaj izveštaj potvrdio je pisanje Otvorenosr.rs o malverzaciji sa drobljenim asfaltom. 

Fotografija: Google 

Da podsetimo kontrolor na pomenutom poslu ispred JKP Blace bio je tada tehički direktor, a sada izabranik, predsednika okružnog odbora Srpske napredne stranke, Darka Laketića, na mestu predsednika opštine Blace Ivan Burgić. On je potpisao kao kontrolor na poslu da je priložena dokumetacija od strane Metal Plast Pavlović JKP-u regularna tj. da su vagarske potvrde uredne iako se radilo o fingiranim vagarskim potvrdama. Kao predsednik opštine Blace za pomenuti posao potpisao je transfer sredstava JKP Blace, a svoj potpis da je sve u skladu sa zakonom stavila je i načelnica opštinske uprave, Jasmina Lapčević, iako im je sva dokumentacija od strane JKP Blace u vezi sa ovim poslom bila na raspolaganju. 

Fotografija: Google 

Zbog nepristajanja da potpiše da je pomenuta malverzacija u skladu sa zakonom tadašnja načelnica opštinske uprave Blace, Julijana Jovanović, je smenjena, a kao formalni razlog  naveden je ,,,loši međuljudski odnosi”.

JKP Blace još uvek nije prebacilo novčana sredstva podizvođaču na poslu sa drobljenim asfaltom preduzeću Metal Plast Pavlović.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести