“Nekoliko važnih stvari razmatrali smo na sednici predsedništva, i dogovorili – bar što se tiče odgovornosti SNS tiče – članove Vlade Srbije, članove pokrajinske vlade, ali i Skupštinu SNS”, rekao je Vučić.

On je dodao da Skupština stranke treba da bude održana najkasnije u martu 2021. kako bi se uspostavili novi temelji.

Govoreći o Vladi on je rekao da je za njega bilo važno da se uspostave ciljevi vlade.

“Program, plan i ciljevi vlade. Da možemo da izmerimo rezultate vlade krajem 2021. i da možemo da dodatnu energiju unesemu u vladu 2021. godine. Stranka je zahtevala od svih nas, a pre svega premijerke Brnabić da se energičnije suprostavi kriminalu. Lično sam to zahtevao. Srbija ne sme da bude Kolumbija, ili neka zemlja u regionu – kao što je bila 2002 – 2003. godine”, rekao je Vučić.

“Samo dve odluke nisu donete, za jedan resor i ministarstvo bez porfelja – to smo ostavili partnerima socijalistima. Bilo je nekih nesuglasnica unutar SNS oko jednog ministra bez portfelja”, rekao je Vučić.

Kaže da je tražio od Brnabić da je insistirao da jedan od ciljeva bude ekonomski rast i najavio je svoje prisustvo na jednoj od sednica, na kojoj će biti govora o rastu BDP ali i planu za Kosovo i Metohiju.

Težak dan za nas

Pre nego što je dao reč mandatarki Ani Brnabić Vučić se dotakao i korona krize, najavljujući “težak dan za nas”.

“Ovo je bila jedna od najtežnih nedelja. Imaćemo danas između 600 i 700 zaraženih”, rekao je Vučić i dodao da smo i dalje najbolji u regionu, a među najboljima u Evropu.

“Očekujemo da u narednim danima pređe i 800, 900,1.000. I dalje to nije zastrašujuće, ali imamo problem sa bolničkim kapacitetima”, rekao je Vučić i zamolio građane da budu odgovorni.

Tri nova ministarstva

Predviđeno je da Vlada Srbije dobije još tri nova resora, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kao i Ministarstvo za brigu o selu.

Pored novih, Vlada Srbije imaće i već poznata ministarstva: finansija, privrede, poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, zaštite životne sredine, gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rudarstva i energetike, trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vladu će činiti i ministarstvo pravde, državne uprave i lokalne samouprave, MUP, ministarstvo odbrane, spoljnih poslova, ministarstvo za evropske integracije, kao i ministarstva prosvete, zdravlja, omladine i sporta, kulure i informisanja, rada zapošljavanja boračkih i socijalnih pitanja.