PočetnaVestiVučić ne gostuje često na TV, bio je svega 45 puta u...

Vučić ne gostuje često na TV, bio je svega 45 puta u 2020.godini

Novo antologijsko gostovanje predsednika Srbije i nove antologijske rečenice koje će se prepričavati, od kojih je jedna ipak najupečatljivija.

Ne tako davno, u novembru prošle godine, kao najava za gostovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Happy televiziji, u gornjem levom uglu ekrana, danima je bilo istaknuto: “Ćirilica, 20 časova, senzacija u subotu, Aleksandar Vučić”. Na ćirilici. Gostovanje najmoćnijeg čoveka u zemlji bilo je najavljivano kao “senzacija”. Nema ni dva meseca od tada, a evo Vučića opet preko puta Milomira Marića, u udarnom, takozvanom “prajm tajm” terminu.

Tema je onoliko, ispred predsednika listovi papira, promene raspoloženja idu od egzaltacije urađenim u državi, preko optužbi na račun za sve uvek krive opozicije (koja je poslednji put bila na vlasti pre skoro 9 godina), do vajkanja kako nije maneken, kako se ne drogira i ne pije kafu, ali pije vino svaki dan i težak je čovek…

Raspon tema takođe velik, ali je od svega izrečenog na društvenim mrežama najjače zazvučala ona rečenica kako se on, Vučić, ne pojavljuje često na televizijama.

 

Ili ako vas mrzi da slušate:

 

Pa da vidimo koliko je to predsednik Vučić gostovao na televizijama s nacionalnom frekvencijom samo tokom 2020. godine. Sudeći prema Instagram profilu “Budućnost Srbije”, koji uredno beleži predsednikove aktivnosti, Vučić je u prošloj godini u intervjuima na domaćim televizijama bio tačno 45 puta.

Najpre je 3. januara sad već prošle godine osvanuo kod Sarape u Novom jutru televizije Pink.

 

Već 12. januara eto sledećeg gostovanja, prvog od mnogih u Hit tvitu, takođe TV Pink, zajedno s Liljanom Smajlović (takođe regularnom gošćom ovog talk show programa) i Milanom Antonijevićem:

Samo pet dana kasnije, 17. januara, predsednika je ugostio sad već rahmetli voditeljski par Jovana Jovanović – Srđan Predojević, na TV Prva:

 

21. januara ga nije bilo na domaćim televizijama, ali se zato oglasio iz Davosa sa Svetskog ekonomskog foruma, u intervjuu za Euro news:

 

“Načekali” smo se na sledeći intervju i dočekali ga 7. februara, u jutarnjem programu RTS-a.

 

U narednih 10 dana Vučić je jeo vojnički pasulj i o tome nas redovno obaveštavao na Instagramu, napravio selfi s Kusturicom na nekoj proslavi, igrao šah s dečicom naših radnika u Misiji Srbije u EU, a onda novi intervju – stari saborac Milomir Marić i besmrtna Ćirilica:

 

Prođe dugih 6 dana i eto nama predsednika opet, ovog puta u Jutru na Prvoj:

 

Već 29. februara predsednik je opet gost u svom očigledno omiljenom, jutarnjem terminu. Mesto događanja intervjua – RTS:

 

Dakle, februar tek što je gotov, a Aleksandar Vučić je već 8 puta bio gost na prestoničkim televizijama s nacionalnim frekvencijama. Idemo u mart.

Četvrti dan trećem meseca u godini predsednik Srbije otvorio je u Novom jutru TV Pink.

 

Pet dana kasnije u svoj raspored predsednik je uglavio i gostovanje na televiziji Kopernikus.

 

Onda je izbila korona, pa su se Vučićeva gostovanja na televizijama proredila. Toliko da smo ga sledeći put u 4 oka s nekim voditeljem videli tek 29. marta, na TV Prva, kad je preko puta njega bila Jovana Joksimović. Što ne znači da ga nije bilo, setite se samo svih onih dramatičnih pres konferencija na kojima se prvo smejalo koroni, a onda pretilo ljudima totalnim zatvaranjem zemlje, kao i izgradnjom novih groblja, pošto postojeća neće biti dovoljna da prime sve one neposlušne, koji se ne pridržavaju mera protiv kovida.

 

Sedmog aprila Vučić je u Upitniku na RTS:

 

Dvanaestog aprila uključio se iz zgrade Predsedništva u Jutro na Prvoj:

 

Četrnaestog aprila bio je gost Dnevnika na RTS:

 

Četiri dana kasnije, Vučić je gostovao na jednoj od svoje dve omiljene televizije, Pinku, u specijalizovanoj emisiji Vreme korone:

 

Kraj je meseca aprila, red je da se obeleži na RTS, ovog puta u emisiji Oko:

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
34FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести