PočetnaVestiAndrej Vučić, Predrag Mali i Igor Brnabić - Braća koja vladaju Srbijom

Andrej Vučić, Predrag Mali i Igor Brnabić – Braća koja vladaju Srbijom

Andrej Vučić, Igor Brnabić, Predrag Mali, Bojan Kisić imaju jednu zajedničku karakteristiku – sva četvorica su braća ljudi koji kroje sudbinu građana Srbije, a za svakoga ponaosob postoje raznorazne afere, koje su isplivale u javnost!

Ali, da krenemo redom!

Andrej Vučić FOTO: PrintscreenAndrej Vučić FOTO: Printscreen

Ime brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Andreja Vučića dospelo je u javnost 2014. godine kada je dovedeno u pitanje poslovanje firme “Asomakum”, čiji je osnivač i vlasnik, kako su pokazali podaci u APR-u upravo brat tadašnjeg premijera Vučića, kojem je kako su kasnije objavili “ukraden identitet”, što je tada “potvrdila i policija”, na čelu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem.

ZLOUPOTREBA POLITIKE U PORODIČNE SVRHE “Andrej Vučić je siva eminencija”

Tepić: EPS firmi brata Ane Brnabić dao 20 miliona evra naših para

“Firma brata Ane Brnabić ‘detonirala’ budžet Srbije”

Andrej Vučić, inače zaposlen u Zavodu za izradu novčanica, dovodio se u vezu i sa slučajem “Jovanjica”, kao i sa Predragom Koluvijom, vlasnikom ovog poljoprivrednog dobra, na kojem je pronađena velika količina marihuane. Ove navode u javnost je izneo potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, a onda ga je Andrej Vučić tužio i njegove navode okarakterisao kao neistinite.

Predsednikov brat, prema rečima predsednika novosadskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića, ima, kako je naveo “kriminalnu vezu” sa kompanijom “Galens”, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, koji, po svaku cenu žele da “proguraju” projekat “Novi Sad na vodi”.

Ana Brnabić FOTO: ATA imagesAna Brnabić FOTO: ATA images

Za brata predsednice Vlade Ane Brnabić, Igora Brnabić javnost je prvi put čula kada je u Srbiju stigao “CarGo”, jer se njegovo ime dovodilo upravo sa pojavom ovog Udruženja za pružanje usluga prevoza. Međutim, u poslednje vreme u žiži javnosti je i firma “Asseco SEE” u kojoj je on jedan od direktora. Ništa ne bi bilo čudno, da upravo ova firma u poslednje dve godine nije od EPS-a dobila 20 miliona evra iz budžeta Srbije, a to je javnosti predstavila potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić. Tepić je pokazala i ugovore u kojima se vidi da je Vlada Srbije dodelila prošle godine firmi “Asseco” ugovor od 180 miliona dinara takođe iz budžeta. 

Siniša Mali FOTO: ATA ImagesSiniša Mali FOTO: ATA Images

Brat ministra finansija, nekadašnjeg gradonačelnika Beograda Siniše Malog, Predrag Mali, inače prijatelj Andreja Vučića, dovođen je u vezu sa firmom “Milenijum tim”, koja dobija najvrednije državne projekte. On je, prema pisanju KRIK-a vozio pet godina automobil “audi a6” u vlasništvu ove firme, a isti automobilom vozio je Andreja Vučića u danu održavanja Parade ponosa kada ih je pretukla grupa žandarma. Međutim, tom prilikom je, navodi Krik, Mali slagao da je automobil njegov. Osim automobila, vlasnici firme “Milenijum tim”, ustupili su mu i stan, u kojem je živela njegova devojka, naveo je tada Krik.

Darija Kisić FOTO: BetaDarija Kisić FOTO: Beta

Kada je javnost upoznala članicu Kriznog štaba, doktorku Dariju Kisić Tepavčević, ubrzo je isplivala i informacija da je njen brat Bojan Kisić,  suprug ministarke pravde Nele Kuburović. Međutim, vrlo brzo javnost je saznala i za poslove koje su dobile kompanije bliske mužu ministarke pravde, odnosno bratu doktorke Kisić Tepavčević.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести