PočetnaVestiApelaciono tužilaštvo naložilo obavezno KRIVIČNO gonjenje predsednika opštine Kuršumlija i članova veća

Apelaciono tužilaštvo naložilo obavezno KRIVIČNO gonjenje predsednika opštine Kuršumlija i članova veća

Apelaciono tužilaštvo usvojilo je uloženi prigovor i naložilo obavezno KRIVIČNO GONJENJE predsednika opštine Kuršumlija, Radoljuba Vidića, zamenika predsednika opštine Kuršumlija, Nebojše Jovića (Gibe) i članova opštinskog veća zbog postojanja osnovane sumnje da su proneverili miliona evra.

Naime ovom predsedniku, zameniku predsednika  opštine i članovima veća Višem javnom tužilaštvu u Nišu više stotina građana podnelo je identičnu krivičnu prijavu.

Krivičnu prijavu po istom osnovu podneo je i advokat Ivan Maskimović, kao zastpunik velikog broja diskriminisanih građana.
Predsednik opštine Kuršumlija, Radoljub Vidić i ostali se optužuju da su selektivno i diskriminatorski podelili preko milion evra. Terete se da su imućnim ljudim i privatnicima delili po viši stotina hiljada dinara. Tako je socijalnu pomoć od 600 hiljada dinara, dobio i zamenik predsednika opštine, Nebojša Jović. Uskraćeni za ovu pomoć nezaposleni, invalidi i najugroženije kategorije stanovnika i ostali kojima je ova pomoć zaista bila i potrebna i pored odluke Skupštine opštine Kuršumlija i gotovo 2000 podnetih zahteva za pomoć u kojima se građani pozivaju na odluku skupštine.Povodom ovoga kontaktirali smo predsednika Gvozdenog Puka Srbije iz Kuršumlije, Dejana Miloševića Kunu koji je za Otvorenosr.rs rekao:

,,Godinama građani ukazuju na razne malverzacije, pljačke opštinskog budžeta od strane predsednika opštine i njegovih saradnika i konačno je došao trenutak da tužilaštvo i sud reaguju i pohapse kriminalce. Ne mogu, a da se pohvalno ne osvrnem na rad advokata, Ivana Maksimovića, koji je pokazao nezabeleženu hrabrost u ovom slučaju i bori se zajedno sa građanima da pravda bude zadovoljena.”

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести