Početna Vesti Apelaciono tužilaštvo naložilo obavezno KRIVIČNO gonjenje predsednika opštine Kuršumlija i članova veća

Apelaciono tužilaštvo naložilo obavezno KRIVIČNO gonjenje predsednika opštine Kuršumlija i članova veća

Apelaciono tužilaštvo usvojilo je uloženi prigovor i naložilo obavezno KRIVIČNO GONJENJE predsednika opštine Kuršumlija, Radoljuba Vidića, zamenika predsednika opštine Kuršumlija, Nebojše Jovića (Gibe) i članova opštinskog veća zbog postojanja osnovane sumnje da su proneverili miliona evra.

Naime ovom predsedniku, zameniku predsednika  opštine i članovima veća Višem javnom tužilaštvu u Nišu više stotina građana podnelo je identičnu krivičnu prijavu.

Krivičnu prijavu po istom osnovu podneo je i advokat Ivan Maskimović, kao zastpunik velikog broja diskriminisanih građana.
Predsednik opštine Kuršumlija, Radoljub Vidić i ostali se optužuju da su selektivno i diskriminatorski podelili preko milion evra. Terete se da su imućnim ljudim i privatnicima delili po viši stotina hiljada dinara. Tako je socijalnu pomoć od 600 hiljada dinara, dobio i zamenik predsednika opštine, Nebojša Jović. Uskraćeni za ovu pomoć nezaposleni, invalidi i najugroženije kategorije stanovnika i ostali kojima je ova pomoć zaista bila i potrebna i pored odluke Skupštine opštine Kuršumlija i gotovo 2000 podnetih zahteva za pomoć u kojima se građani pozivaju na odluku skupštine.Povodom ovoga kontaktirali smo predsednika Gvozdenog Puka Srbije iz Kuršumlije, Dejana Miloševića Kunu koji je za Otvorenosr.rs rekao:

,,Godinama građani ukazuju na razne malverzacije, pljačke opštinskog budžeta od strane predsednika opštine i njegovih saradnika i konačno je došao trenutak da tužilaštvo i sud reaguju i pohapse kriminalce. Ne mogu, a da se pohvalno ne osvrnem na rad advokata, Ivana Maksimovića, koji je pokazao nezabeleženu hrabrost u ovom slučaju i bori se zajedno sa građanima da pravda bude zadovoljena.”

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,052FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
24FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

“Vučić hteo da pokloni, ali platićemo”

“Počinje masovna vakcinacija građana”

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Сличне вести