PočetnaVestiBlace- MALVERZACIJA sa GREBANIM ASFALTOM DOKAZANA - Stigli podaci iz saobraćajnih dozvola...

Blace- MALVERZACIJA sa GREBANIM ASFALTOM DOKAZANA – Stigli podaci iz saobraćajnih dozvola kamiona

Već gotovo više od mesec dana Blace potresa priča da je bilo malverzacija u poslu sa grebanim asfaltom u junu ove godine, a sada je uz izveštaj komisije iz JKP Blace, vagarske potvrde i podatke kamiona iz saobraćajne dozvole iz policije, podizvođača na poslu, preduzeća Metal – Plast Pavlović, čiji je vlasnik, Dragan Pavlović, odbodnik SNS-a u lokalnoj skupštini to i dokazano.

Radilo se o uredjenju tj. asfaltiranju 15 km puteva u junu mesecu tokom izborne kampanje na kojima opozicija nije učestvovala. Metal- Plast Pavlović, je od strane JKP Blace bio angažovan kao podizvodjač na ovom poslu. Kontrolor na istom bio je ispred JKP Blace, Ivan Burgić, tada tehnički direktor, a sada Vučićev favorit na mestu predsednika opštine Blace.

Fotografija: Privatna arhiva

Na priloženoj vagarskoj potvrdi se vidi da težina kamiona preduzeća Metal – Plast Pavlović, sa REGISTARSKOM OZNAKOM  PK046-FA, prilikom prvog merenja praznog iznosi 10 020 kg. Merenja kamiona su vršena na pumpi Aki Lovac Petrol u Prokuplju.

Fotografija:

U saobraćajnoj dozvoli tog istog kamiona ( ista registarska oznaka PK046-FA) pak se navodi da je ovo vozilo teško 16 530 kg. Što znači da je samo na ovoj prevezenoj turi UKRADENO 6 510 kg grebanog asfalta donacije koju je opština Blace dobila. Na to treba dodati i cenu prevoza i ugradnju za količine koje nisu isporučene. Ako se zna da je ukupno prevezeno 198 tura grebanog asfalta po istom modelu opština Blace je oštećena za preko 1350 tona grebanog asfalta, prevoz i ugradnju količine koja nije isporučena.

Juče smo objavili fotografije placa preduzeća Metal Plast Pavlović u selu Draguši nadomak Blaca na kome se nalazi preko 700 tona grebanog asfalta.

Fotografija: Privatna arhiva

U ugovoru između JKP Blace i preduzeća Metal-Plast Pavlović se navodi da se prevezene količine asfalta pravdaju mernim listovima tj. vagarskim potvrdama.

Nastaviće se…

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,124FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести