Lav je po profesiji filmski i televizijski producent, kao i montažer. Za one koji nisu znali ko je sin pokojne književnice Isidore Bjelice, mogli su da ga upoznaju u autorskoj emisiji “Kontravizija”, koja je bila baš onakva kao što joj je i naziv. Potpuna kontra od profesionalizma, satire i dobrog ukusa.

Pošto se nije proslavio kao TV voditelj, odlučio je da se progura u političke vode, pa smo od avgusta mogli da ga vidimo kao poslanika u Skupštini. Bez prethodnog iskustva i bez obrazovanja za političara.

Od sada će on, međutim, između ostalih, da usvaja ili odbija predloge Skupštine o važnim pitanjima, da se pita o zakonima i da u neku ruku uređuje naš život.

I upravo zato je, kao jedan od mnogih, voditelj Igros Brakus kratko prokomentarisao ovu vest napisavši “Džizs Krajst”.

 

Jedna korisnica Tvitera je napisala da će citirati Marka Atlagića, predesdnika “baš tog odbora”, te je kratko dodala “Auu”, navevši da ju je sramota.

 

“Lav Pajkić i nevenčana udovica o ustavnim pitanjima? OMG”, glasi jedan od komentara na mrežama.

 

“Kakav ustav, takav i Odbor za ustavna pitanja. Ne vidim problem zaista, bukvalno nemaju šta da pokvare”, glasi još jedna od šaljivih komentara.

 

“Kolegijum skuopštine Srbije, Dačić, Lav Pajkić, Stefan Krkobabić …. trust mozgova”, napisao je jedan korisnik na Tviteru.

 

“Ja sam očekivao da predsednik skupštine bude Lav Pajkić”, šaljivo je napisala jedna korisnica ove društvene mreže.

 

“Ako Lav Grigorije Pajkić zna definiciju ustava, ja ću se učlaniti u SNS”, napisao je još jedan korisnik Tvitera.

 

Podsetimo, ovaj odbor vodiće poslanica SNS Jelena Žarić Kovačević, a pored Pajkića i Popović ustavnim pitanjima i zakonodavstvom baviće se, kako je objavio Službeni glasnik, između ostalih i Milenko Jovanov i Balint Pastor…

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović i u ovom sazivu će voditi skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, dok je za predsednika Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu izabran poslanik SNS Vladimir Ðukanović.

U odboru za odbranu i unutrašnje poslove su poslanici SNS Aleksandar Marković, Zoran Dragišić, socijalista Dušan Bajatović…

Više o tome možete pročitati u tekst “Lav Grigorije Pajkić u Odboru za ustavna pitanja.”