PočetnaVestiNa RTS CENZURIŠE, a brine zbog blokade Trampa na tviteru

Na RTS CENZURIŠE, a brine zbog blokade Trampa na tviteru

Urednik Internet portala RTS, Zoran Stanojević, imao je komentar na odluku Tvitera da trajno ugasi nalog Donalda Trampa, a da uopšte nije ni pomislio da RTS na sličan način guši javnu reč i ne dozvoljava disonantne tonove u odnosu na režim.

– Ono što je problem je ko je dao za pravo menadžerima Tvitera, Fejsbuka ili Gugla, da određuju ko je poželjan, a ko je nepoželjan. Ko je njima dao za pravo da određuju šta sme, a šta ne sme da se čuje? To je ono što je problem u ovoj priči – smatra Stanojević.

I možda bismo i mogli da se složimo sa Stanojevićem, da se urednici RTS, kojima i on pripada, ne ponašaju prema biblijskoj izreci “A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš?” 

Upravo tako se ponaša rukovodstvo RTS, pa se javnost u Srbiji pita ko je dao za pravo Javnom servisu, kojeg plaćaju svi građani, da određuje da su samo Aleksandar Vučić i SNS poželjni da se pojavljuju na RTS? Takođe, ko je RTS dao za pravo da određuje šta sme, a šta ne sme da se čuje na Javnom servisu?

Već je odavno postalo jasno da se RTS pretvorio u informativno glasilo SNS, te da se stavio u službu Aleksandra Vučića. Nemoguće je čuti bilo kakav kritički glas na račun politike režima ili saznati o događajima za koje je odgovorna politika vlasti.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести