PočetnaVestiProtest u Nišu: Tražimo maksimalnu kaznu za bahatog vozača ,,audija"

Protest u Nišu: Tražimo maksimalnu kaznu za bahatog vozača ,,audija”

Protest u Nišu na mestu gde su stradale dve osobe

Nišlije su ogorčene na institucije, jer smatraju da ništa ne čine da zaštite građane. Oni su zatražili maksimalnu kaznu za vozača “audija” koji je, prema nezvaničnim informacijama vozio 180 kilometara na čas, kada se automobilom popeo na trotoar i udario prvo mališana, koji je na mesto preminuo, a zatim i Ilića koji je od zadobijenih povreda preminuo u niškom Kliničkom centru.

– Tu se stalno divlja, a niko do sada ništa nije preduzeo. Svi smo ogorčeni zbog onoga što se desilo. Želimo da živimo u bezbednom gradu, a ne da nas maltretiraju bahat vozači – čulo se među okupljenim Nišlijama.

Oni su palili sveće na mestu gde je stradao dečak, koji je bio pešak, kao i Ilić, poverenik sindikata “Sloga” za jug Srbije.

Nakon mirnog protesta u kojem su na kratko blokirali deo Bulevara, okupljeni su se uputili ka zgradi niškog SUP .

Građani su palili sveće i polagali cveće, FOTO: Direktno.rsGrađani su palili sveće i polagali cveće, FOTO

Ovaj tragičan slučaj probudio je građane Niša i ujedinio ih u nameri da zaustave bahate vozače i skrenu pažnju nadležnih da rade svoj posao. Posebno su revoltirani, kako tvrde, pokušajima da se zataška krivica vozača. Nišlijama je sumnjivo što je ministar policije Aleksandar Vulin dolazio dan posle nesreće, a da to u prvom trenutku niko nije znao, kao i činjenicom da se krilo ime vozača.

Tepić: Šta je Vulin radio u niškoj policiji?

Ipak, kako je objavila Jelena Milošević, član Glavnog odbora Stranke slobode i pravde iz Niša, ubrzo su svi saznali ko je vozač, a ogromni revolt Nišlija naterao je i nadležne da reaguju.

Još juče smo pisali da je prema našim saznanjima vozilo koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi vlasništvo majke Nemanje Stamenkovića i da se vodi na firmu koju oni imaju u Beogradu, a koja je otvorena 2012. godine.

Dejan Ilić stradao u nesreći u Nišu, FOTO: Sloga.org.rsDejan Ilić stradao u nesreći u Nišu, FOTO: Sloga.org.rs

Spekuliše se da su bliski SNS lasti i čak imaju monopol, za prevoz jednog privatnog lanca trgovine koji posluje na teritoriji Republike Srbije.

Nakon ogromnog pritiska javnosti, obelodanjeno je da je vozaču „audija“ određena mera policisjkog zadržavanja do 48 sati i da će u zakonskom roku biti sproveden kod nadležnog tužioca. Njemu preti zatvorska kazna maksimalno od osam godina.

Na protestu se skupilo oko 1.000 Nišlija, FOTO: Direktno.rs

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести