PočetnaVestiAdministrativna linija:,,Konačim sa ženom i decom, a ne znam da li ću...

Administrativna linija:,,Konačim sa ženom i decom, a ne znam da li ću da osvanem”

Redakcija našeg portala napravila je reportažu sa porodicim Veljović koja živi u Kuršumlijskom selu Prevetica na samoj administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom na njihov poziv. Hteli su na ovaj način da alarmiraju nadležne da se zainteresuju za ove krajeve i njih konretno, a Veljko Veljović je za Otvorenosr.rs izjavio:

Foto: Privatna arhiva

,, U aprilu mesecu ove godine ukradene su mi 4 krave i jedno tele. Taman sam se malo skupio i uzajmio i kupio stoku pre nedelju dana su mi ukrali bika… Do dan danas nije se rasvetlilo ko mi je ukrao stoku, a tragovi vode ka Kosovu. Selo Prevetica je na 500 metara od administrativne linije. Ovu liniju obezbeđuje policija , BIA ko već, ali ništa. Ima tu kamera koja reguliše snimanje administrativne linije, ali kad je trebalo da se pogleda rečeno mi je da ne radi. Osećam se ugroženo za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice.

Za pomoć sam se obraćao nadležnima u opštini i predsedniku opštine. Nisu nam pomogli ni za jedan kilogram šećera. Isključili su mi struju, nisam imao od čega da platim. Konačim sa ženom i detetom, a ne znam da li ću da osvanem. Dete nam nije napunilo još godinu dana. Čini mi se kao da neko želi se iselimo odavde i da raseli ove krajeve.”

Postavlja se pitanje čime se u Toplici bavi BIA?! Da li je njihov posao da se bave između ostalog i zaštitom teritorije i ovih ljudi ili pak da prate opozicione lidere i njihovu decu?!

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести