PočetnaVestiAKI LOVAC PETROL fingirao vagarske potvrde?! Umešan predsednik opštine Blace i firma...

AKI LOVAC PETROL fingirao vagarske potvrde?! Umešan predsednik opštine Blace i firma Metal Plast?!

Svedoci smo predhodnih dana afere koja pogađa opštinu Blace u vezi sa drobljenim asfaltom, ali i Toplicu u celini, jer su pored predsednika opštine Blace, Ivana Burgića, firme Metal – Plast iz Blaca u istu kako nam navode uključena i firma iz Prokuplja Aki Lovac Petrol- pumpa na ulazu u Prokuplje.

Prema dokumentaciji koju smo imali na uvid težina jednog te istog kamiona, praznog, bez tereta, prikazivana je od 7,4 do oko 10 tona. Uvidom u saobraćajne isprave kamiona lako se može utvrditi da je njegova stvarna težina iznosi oko 15 tona. Vagarske potvrde izdavane su od strane Aki Lovac Petrol.

Ove potvrde su izdavane na poslu na kojem je firma Metal – Plast podizvođač radova, a istu je angažovalo JKP Blace u toku kampnje. Na ovaj način ako se sve ovoi potvrdi opština Blace oštećena je za gotovo 30 hiljada evra.

Poznavac ove problematike nam je rekao da poslove oko asfaltiranja puteva dobijaju firme isključivo bliske SNS-u. Zarada u tim poslovima je ogromna i vrlo je teško dokazati malverzacije i kada sa dogode, zbog povezanosti tih firmi sa strukturama iz vlasti i visokim državnim funcionerima. Ceo sistem kontrole posla je pod njihovom ingerencijom. Međutim ovde je situacija jasna, jer je evidentno da su vagarske potvrde do koje ste mi pokazali fingirane, ali ostaje da se vidi da li će nadležni državni organi ostati nemi na to.

Kontrlor ispred JKP Blace, na ovom poslu, bio je Ivan Burgić, sadašnji predsednik opštine Blace izabran od strane odbornika isred SNS-a posle izbora na kojima opozicija nije učestvovala. Interesantna je činjenica da je vlasnik firme Metal – Plast, odbornik u lokalnoj skupštini u Blacu ispred SNS-a, a vlasnik pomenute pumpe u Prokuplju komšija predsednika okružnog odbora SNS-a, Darka Laketića.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести