PočetnaVestiAmfilohije: Da nova vlast isceli Crnu Goru od 'bratoubistva i 'bogoubistva

Amfilohije: Da nova vlast isceli Crnu Goru od ‘bratoubistva i ‘bogoubistva

Mitropolit crnogorsko-primorski Spske pravoslavne crkve Amfilohije rekao je danas da se nada da će nova vlast Crne Gore biti biti jedinstvena i da će pomoći da se “narod i zemlja iscele” od, kako je rekao: “opakijeg virusa od korone bratoubistva i bogoubistva”, koji je “trovao i do danas truje Crnu Goru”.

Amfilohije je u Gornjem manastiru Ostrogu rekao da se “ponovo razbuktao oganj vere”, objavljeno je na sajtu mitropolija.com.

“Narod se oslobodio straha i ustao da brani svetinje od bezbožnika koji su svojim bezakonjem, nazvanim zakonom o slobodi veroispovjesti, zapretili da će da otmu i sebi i svojoj vlasti prisvoje Božije hramove”, ponovvio je on.

Rekao je i da “naravno svetinje pripadaju Crnoj Gori, ali ne pripadaju bezbožnicima nego Crkvi Hristovoj koja na ovim prostorima postoji od apostolskih vremena”.

Amfilohije je rekao da su “svetinje bile ugrožene od naslednika onih koji su bili zatrovani duhom bogomržnje i bratomržnje, i koji su na bratomržnji gradili svoju vlast 1941-1945. godine”.

Mitropolit je rekao da “nikada u istoriji nije bilo da bezbožnici, bezbožna vlast stvara svoju crkvu” i to, kako je ukazao, “negirajući jednu Crkvu koja ovdje postoji od apostolskih vremena pa sve do vremena Svetoga Save, od kojega ova Mitropolija u ovakvoj formi i obliku postoji već 800 godina”.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,124FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести