“Mitropolit je dobro i hvala bogu uopšte mu nije potreban respirator, jer njegov opravak teče u dobrom pravcu. Smatramo da nije u redu puštati ovakvu vest i sticati političke poene na njegovoj borbi sa ovim virusom”, poručuje naš sagovornik, dodajući da Amfilohije nijednog trenutnka nije tražio poseban tretman u odnosu na druge pacijente.

“Ako je ideja da se mitropolit predstavi kao osoba koja dobija posebnu negu i da navodno ima povlašćen položaj u odnosu na druge pacijente, onda je to urađeno veoma nevešto. Da je želeo da bude drugačiji od ostalih ljudi u Crnoj Gori, on bi prihvatio ponudu da se leči u Beogradu”, navodi izvor.

Naš sagovornik napominje da Amfilohije aposlutno prati sve instrukcije medicinskog osoblja u Kliničkom centru u Podgorici, te da im je veoma zahvalan na nezi koju mu pružaju.

“Njega tretiraju kao i druge obolele od virusa i on je zahvalan lekarima zbog toga što sve vreme pokazuju visok stepen profesionalnosti i posvećenosti”.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski se od 06. oktobra nalazi na bolničkom lečenju usled zaraze koronavirusom. Iz Mitropolije poručuju da su lekari zadovoljni njegovim oporavkom, posebno ako se uzme u obzir specifičnost bolest i godine pacijenta.