PočetnaVestiHirurg iz Pazara: Bacate na kolena narod koji ćuti i gleda

Hirurg iz Pazara: Bacate na kolena narod koji ćuti i gleda

Nezadovoljstvo lekara novopazarske bolnice stanjem u toj zdravstvenoj ustanovi se ne stišava. Hirurg Enes Zogić je među prvima, kao glavnog krivca za slom zdravstvenog sistema u Novom Pazaru, označio v. d. direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića. Zogić se sada putem svog Fejsbuk profila obratio, ne samo Mahmutoviću, već i Mirsadu Đerleku, Rasimu Ljajiću, Zlatiboru Lončaru, grupi Ujedinjeni protiv kovida i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću.

Naime, on je u postu pod nazivom “Posle korone ništa neće biti isto”, poručio Mahmutoviću “da treba da se srami” i “da u samo nekoliko dana zadaje finalne udarce novopazarskoj hirurgiji i baca je na kolena”.

“Korono, zar si morala ovoliko da ubijaš, da bi slepi kod očiju progledali i gluvi kod ušiju čuli? ‘Posle korone ništa neće biti isto’ mogla si da kažeš i na neki drugi način, samo da u ovoj zemlji ima više časti, dostojanstva, ljudskosti, pravde, istine, poštovanja i samopoštovanja, profesionalnosti i odgovornosti.

“Sram te bilo Meho Mahmutoviću! U samo nekoliko dana zadaješ finalne udarce novopazarskoj hirurgiji i bacaš je na kolena! Ne bacaš ti nas lekare Mahmutoviću, već na kolena bacaš ovaj narod koji sve to mirno gleda i ćuti, čast izuzecima. Zaboravljaš Mahmutoviću da mi lekari potpisnici peticije i većina lekara OB ‘Mehov Krš’ Novi Pazar (kako sada bolnicu naziva puno građana Novog Pazara) to ne tražimo zbog sebe i u ime svojih interesa, već za bolje i profesionalnije lečenje naših građana, a bez demonstracije pogubne političke sile, koristoljublja, kriminala, ucena, revanšističkog smenjivanja kadrova, neprofesionalizma, lične obesti tvoje i tvojih poslušnika. Sada si udario na operacioni blok, obezglavio ga u kritičnom momentu, udario na centar celog hirurškog sektora bolnice, koji je ionako devastiran desetogodišnjom vladavinom, tvojom i tvoga brata Đerleka”, napisao je Zogić u svojoj objavi na Fejsbuku i dodao:

“O tome sam već pisao i neću se više ponavljati. Neka o tome ubuduće razmišljaju građani Novog Pazara kada vide kako sanitetsko vozilo juri pod rotacijom kroz grad i zaustavlja se ispred hirurgije – ko će ostati da ih leči, operiše i svakodnevno spašava ljudske živote? Sram te bilo Mahmutoviću što si izjavu Prof. dr Milisavljevića nazvao štamparskom greškom! A čovek je došao da nam pomogne i samo priznao da je umesto tvog ‘dobro organizovanog zdravstvenog sistema’ zatekao pravi haos u kome nisu postojale ni crvene, ni žute, a ni zelene zone. Je li po tebi i preko 300 izgubljenih života naših sugrađana štamparska greška?!? Ali nisi ti baš toliko bitan! Bitna je politika koja te dovela na mesto direktora bolnice i koja te na njemu drži po svaku cenu, pa i po cenu ljudskih života”.

Zogić je pomenio i potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasima Ljajića:

“Sram te bilo Rasime Ljajiću! Sram te bilo zbog tvoje politike i tvoje političke opcije koja nas je i dovela u ovo i ovakvo stanje. Sram te bilo zbog tvog 20-togodišnjeg ministrovanja, sram te bilo za preko 600 turskih fabrika u zemlji Srbiji, a nijedne u Sandžaku, za sva lažna obećanja i nikad ostvarene projekte. Sram te bilo što po tebi za humanitarnu katastrofu niko nije odgovoran, što je po tebi i Mahmutoviću ‘sve bilo dobro organizovano, svega je imalo, sve je funkcionisalo u najboljem redu i sve je bilo pod kontrolom,… i da je sreća što mrtvih nije bilo više, jer je priliv pacijenata bio veliki, ni nemačka bolnica to ne bi izdržala’. A svi znamo da nije tako! Sram te bilo i za kompletan gradski rukovodeći kadar koji je u uslovima katastrofe pokazao kako se treba boriti za narod – nigde ga nije bilo! Sram te bilo za evropski Novi Pazar koji je za sve ove godine od tog evropskog imao samo najveću stopu smrtnosti od korone u Evropi, u odnosu na broj stanovnika”, napisao je Zogić, a potom se obratio i zameniku vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru, Mirsadu Đerleku:

“Sram te bilo Mirsade Đerleku što si i ti samo deo ovog trulog sistema, što si zasluge zdravstvenih radnika bolnice, kao i svih koji su došli da nam pomognu, isto kao i Mahmutović, pripisao tebi i tvojim političkim nalogodavcima, a za humanitarnu katastrofu koja nas je zadesila krivi su bili naši lekari, srednji medicinski kadar i neposlušni i nedisciplinovani građani. Sram te bilo što si, kao i Mahmutović, sve vreme iznosio lažne podatke o broju umrlih za što postoje neoborivi dokazi, a za sta si bio dobro nagrađen brzopoteznim postavljenjem za državnog sekretara ministarstva zdravlja”, napisao je Zogić, a zatim se obratio i ministru zdravlja, Zlatiboru Lončaru:

“Sram te bilo ministre Lončar što si glava zdravstvenog sistema ove zemlje, što sve ovo vrlo dobro znaš, a i dalje ti treba ne znam ni sam šta još više, da bi se utvrdila prava istina. Kažeš da odgovaraš za svakog postavljenog direktora zdravstvenih ustanova, ali isto tako odgovaraš i za svakog direktora kojeg uporno držiš na funkciji i pored višemesečnog nezadovoljstva i skoro svakodnevnog iznošenja direktnih i indirektnih dokaza njihove odgovornosti za sve ono što se dešavalo. U ime koga i u ime čega, ministre?!? Zbog samo jedne opaske jednoj novinarki smenjen je jedan ministar u našoj vladi, a preko 300 mrtvih u Novom Pazaru nije dovoljno da se smeni jedan direktor! Zašto, ministre?!?”, upitao je hirurg iz Novog Pazara.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести