PočetnaVestiBlace -“SA KIM SI TAKAV SI” – Laketićeva ,,TRUBA” na čelu osnovne...

Blace -“SA KIM SI TAKAV SI” – Laketićeva ,,TRUBA” na čelu osnovne škole u Blacu?!

Mesec ipo dana od završetka lokalnih i republičkih izbora na kojima opozicija nije učestvovala  politička scena u opštini Blace se ne smiriuje. Lokalna vlast još nije formirana, a ne zna se ni kada će, a ni ko će preuzeti odgovornost za najvažnije funcije u opštini. Medjutim poznavaoc političkih prilika u opštini Blace nam jer je rekao: ,,Sve se menja samo, Zoran Milutinović, bivši načelnik opštinske uprave Blace ostaje.”

File:Osnovna skola Stojan Novakovic, Blace.jpg - Wikimedia Commons

Upravo za Zoran Milutinovića, bivšeg načelnika opštine Blace, a koji je razrešen sa tog mesta posle hapšenja od strane pripadnika BIA, kada je in flagranti uhvaćen u primanju mita 2018.godine, se vezuje najveći broj nezakonitih radnji, malverzacija,  i drugih ,,dobrih dela” predhodne Skupštinske  većine koju su gradjani zbog toga kaznili. On je danas prvi saradnik V.D direktorke osnove škole u Blacu koja je na to mesto došla imenovanjem  od strane resornog ministra, Mladena Šarčevića, a ne na osnovu volje kolektiva osnove škole u Blacu.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević na osnovu vanrednog inspekcijskog nadzora u OŠ ,,Stojan Novaković”  u Blacu, razrešio je direktorku, Danijelu Nikolić kako su nam rekli upućeni iz Osnove škole ,, Stojan Novakivić “ u Blacu zaslugom Zorana Milutinovića, koji se u ovoj školi nalazi na mestu sekretara i kao pravnik, a to mu je i u opisu posla nije upozorio rezrešenu direktorku na nepravilnosti  na koje je inspekcija kasnije naišla. Naravno smena direktorke Nikolić, je bila politički motivisana.

Pomenuta direkorka, Marija Ćurčić, perjanica SNS-a i Darka Laketića (,,Meni niko ništa ne može, iza mene stoji Laketić”), kako sama sebe predstavlja nosilac je političke priče za sada makar političke rehabilitacije Zorana Milutinovića, člana SNS-a, a koji je na prethodnim izborima bio i zamenik  predsednika biračkog odbora u selu Grgure nadomak Blaca, a koji je korupcionaškim skandalom kompromitovan nezabeleženo, a kao nosilac javne vlasti naneo usled toga ogromnu štetu ugledu opštine Blace koja je od opštine poznate po šljivi i mladima delovanjem Milutinovića postala opština široj javnosti poznata po kriminalu i korupciji o čemu svedoči izveštaj Državne revizorske institucije, Agencije za borbu protiv korupcije I sudksi postupci koji se protivu njega vode. Izvor nam dalje navodi da pomenuta Marija Ćurčić čak i deo svog slobodnog vremena provodi družeći se sa Milutinovićem u Blačkim kafićima I navodi nam da bi trebalo da se zapita kako su prošli neki njegovi biši prijatelji provodeći slobodno vreme sa njim.

 

Agencija za borbu protiv korupcije: Pokrenuto 186 postupaka protiv ...

Državni revizor objavio izveštaj o Završnom računa budžeta za 2018 ...

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести