PočetnaVestiCeo svet se sprda sa Srbijom

Ceo svet se sprda sa Srbijom

Panično listanje ugovora, zbunjen pogled prema saradnicima i umalo hvatanje za glavu, odnosno nameštanje frizure dovoljno govore da Aleksandar Vučić nije znao šta potpisuje u Vašingtonu. Selidba ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim iznenadila je i njega, izgleda, a ceo svet i zvaničnici, sprdali su se, nažalost, sa predsednikom Srbije i našom zemljom na društvenim mrežama.

– Ambasada Srbije će u julu biti premeštena u Jerusalim. To je velika stvar, to je veliki korak. Veoma to cenim. Čestitam na hrabrosti predsednicima Srbije i Kosova – rekao je Tramp prilikom potpisivanja sporazuma.

UPS Jerusalim? Kakav Jerusalim, bre?! (VIDEO)

NAPALI I RUSIJU Dabogda te Marko Đurić branio!

I ta Trampova ozjava očigledno nije bila najjasnija Vučiću, pa je odmah, brže-bolje, krenuo da prelistava sporazum koji treba da potpiše, zatim je panično gledao ka svojoj delegaciji koju su činili Marko Đurić, Siniša Mali i Marko Čadež, da bi u trenucima potpune nemoći rukom krenuo da se uhvati za glavu, ali svestan gde se nalazi, prošao je samo kroz kosu i na kraju je potpisao sporazum.

Njegovi gestovi izazvali su buru na Tviteru, a mnogi svetski zvaničnici delili su taj video i sprdali se na račun Srbije i Vučića.

– Srpski predsednik Aleksandar Vučić proverava dogovoreni zapisnik sa njihovog sastanka u trenucima kada Donald Tramp iznenada saopštava da je Srbija posvećena da u julu prebaci ambasadu u Jerusalim – navela je na Tviteru turska televizija “TRT”.

I to je bila samo jedna u moru reakcija na ovo potpisivanje sporazuma. Ovaj video je na svom Tviter nalogu podelio i Karl Bilt, koji je samo kratko naveo.

– Trenutak kada je predsedniku Srbije Vučiću saopšteno da će ambasadu u Izraelu premestiti u Jerusalim – napisao je Bilt, potpredsednik Evropskog saveta.

Ni politički analitičar Jan Bremer nije mogao da se načudi Vučićevoj reakciji prilikom potpisivanja sporazuma.

Na ovaj sporazum su reagovali i profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu Florijan Biber, politički analitičar Mark Mekinon, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova… Nema nikakve dileme, Srbija je zbog načina na koji je potpisan sporazum o ekonomskoj normalizaciji sa Kosovom dospela u centar pažnje u svetu, međutim teško da je iko u Srbiji ponosan zbog toga…

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести