PočetnaVestiGajić: Vučić nije imao ustavna ovlašćenja da potpiše sporazum u Beloj kući

Gajić: Vučić nije imao ustavna ovlašćenja da potpiše sporazum u Beloj kući

Председник Правног савета Народне странке, адвокат Владимир Гајић, изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић није имао уставно овлашћење да потпише споразум у Белој кући, јер је то надлежност Владе Србије, али да премијерка Ана Брнабић „није имала појма“ шта у споразуму пише.

„По члану 112. став 1. Устава Србије, председник Републике представља Србију али је не заступа и он није овлашћен да потписује ни међународне споразуме нити обавезујуће политичке споразуме. Све је то у надлежности Владе Србије по Закону о закључивању и извршавању међународних уговора“, рекао је Гајић телевизији Нова С.

Гајић је навео да је Ана Брнабић 2. септембра, два дана пред преговоре у Белој кући објавила ауторски текст у „Џерузалем посту“ у којем се захваљује Израелу што није признао Косово као независну државу и најављује да ће Србија у Јерусалиму отворити канцеларију Привредне коморе.

„Догодило се нешто сасвим друго, што значи да председница Владе Србије није имала појма шта ће бити на столу у Вашингтону, јер се Србија Вучићевим потписом обавезала да премести амбасаду у Израелу из Тел Авива у Јерусалим. Израел ће признати Косово, а Србија као да је за то признање наградила Израел премештањем амбасаде“, рекао је Гајић.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,124FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести