PočetnaVestiLutovac isključio 53 člana DS-a

Lutovac isključio 53 člana DS-a

Bivši potpredsednik Demokratske stranke Igor Salak, objavio je na svom Tviter nalogu da je predsednik stranke, Zoran Lutovac, večeras na telefonskoj sednici smenio 53 člana DS.

Salak je na svom Tviteru napisao da je “bivši predsednik DS, Zoran Lutovac”, izbacio 53 člana DS, aludirajući tom prilikom da je novi predsednik, lider pobunjenog dela DS Branislav Lečić. Salak je dodao da su isključeni jer  su podržali i glasali za novo rukovodstvo na čelu sa Lečićem.

 

“Prijavljujemo se ja i preostalih 2.946 članova, koji su učestvovali u izbornim radnjama, da izbace i nas”, napisao je Salak.

Goran Radojev je na na svom Tviter nalogu objavio da su iz DS večeras isključeni Božidar Đelić, Nada Kolundžija, Aleksandra Jerkov, Goran Paunović i drugi.

 

“Birači su tražili nova lica, dobiće ih u DS. Bez DS, voleli ga vi ili ne, nema ni promena”, napisao je Radojev.

Članica Glavnog odbora DS Nada Kolundžija potvrdila je za naš portal da se večeras održala telefonska sednica na kojoj je smenjeno 53 člana.

“Predsednik (Lutovac), koji zahvaljući izborima više nije predsednik, i njegovi saradnici, odlučili su da isključe ove ljude, a ako idu ovim kriterijumom, smeniće 2500 ljudi”, rekla je Kolundžija za naš portal.

Ona je dodala da Lutovac nema ni legalitet, ni legitimitet da sprovede ove odluke.

“Nisam ni bila obaveštena o sednici, a iskreno ne znam ni ko je Izvršni odbor u DS. On je tu samo da sprovodi odluke Lutovca. Ovo je velika sramota. Nekoliko hiljada godina članstva će biti isključeno ovakvim potezima”, završila je Kolundžija.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести