PočetnaVestiMuljaža nadzornog odbora u JKP Blace

Muljaža nadzornog odbora u JKP Blace

Posle objavljivanja od strane portala Direktno.rs i Otvorenosr.rs značajnog dela dokumentacije u vezi sa drobljenim asfaltom koji ugradjen u junu mesecu u toku izborne kampanje na teritoriji opštine Blace na kojima demokratska opozicija nije učestvovala, a evidentno je da se radi o malverzaciji opštinsko rukovodstvo na sve moguće načine polušava da ovu malverzaciju zataška. 

Ovo ne čudi s obzirom da su glavni akteri ove mlaverzacije Ivan Burgić, sada Vučičev favorit na mestu predsednika opštine Blace, a tada kontrolor na pomenutom poslu, Dragana Pavlović, vlasnik firme Metal Plast, odbornik SNS-a u lokalnoj skupštini, koja je bila angažovana kao podizvođać i Aki Lovac Petrol ( benzinska pumpa) koji je izdao fingirane vagarske potvrde.

Na jednoj od prošlih sednica skupštine opštine Blace za predsednika nadzornog odbora JKP Blace izabran je Jovica Đorđević. Na sednici nadzornog odbora koja je održana pre dva dana Đorđević je zatražio ponovno formiranje komisije u JKP Blace, koju će formirati nadzorni odbor ovog preduzeća. Ovo ne bi bilo ništa sporno i neobično da direktor JKP Blace, Darko Kuzmanović,  već ranije nije formirao komisiju koja je utvrdila neregularnosti na poslu sa drobljenim asfaltom i to da su vagarske potvrde fingirane, da je jedan te isti kamion u roku od pola sata meren dva puta prazan, a Metal Plast Pavlović i Aki Lovac Petrlo nisu dostavili, iako im je komisija izričito tražila kopije putnih isprava kamiona kako bi se uporedile težine kamiona u vagarskim potvrdama i putnim ispravama. Komisija je u zaključku navela da stručna lica treba da utvrde tačno odstupanje težine kamiona, a da su neregularnosti utvrđene.

Kako Otvorenosr.rs saznaje zadatak Jovice Đorđevića, predsednika nadzornog odbora je da pokuša da zataška ove neregularnosti. Naime ako se zna da ugovoru i ovom poslu stoji da se izvezene količine pravdaju vagarskim potvrdama, a nadzorni odbor na čelu sa Đorđevićem ide na utvrđivanje izvezenih količina mimo ugovora, a predhodna komisija JKP-a je utvrdila nereglularnosti na ovom poslu čemu nova komisija?!

Poznavaoc prilika iz ove oblasti nam je rekao da Ivan Burgić, predsednik opštine Blace i Dragan Pavlović, vlasnik firme Metal Plast, odbornik SNS-a u lokalnoj skupštini, pokušavaju na sve načine da se iz ove malverzacije izvuku, ali upadaju sve dublje i dublje i da će ovaj slučaj neminovno dovesti kad tad do sudskih epiloga i da će se na udaru naći svi koji su u ovoj malverzaciji učestvovali bilo da su pokušali da je zataškaju.

Jovica Đorđević, blizak je prijatelj Dragana Pavlovića, nekadašni rukovodilac u TIB-u i dovodi se u vezi sa stečajem ove firme.

 

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести