PočetnaVestiObradović: Vučić ne može da ućutka sve Jelisavete Vasilić u Srbiji

Obradović: Vučić ne može da ućutka sve Jelisavete Vasilić u Srbiji

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović poručio je predsedniku Republike Aleksandru Vučiću da “nikada neće moći da ućutka sve Jelisavete Vasilić u Srbiji”.

Obradović je u pismu Vučiću naveo da se posle mnogo vremena javila ličnost iz redova nezavisnih državnih institucija koja se osmelila da postavi pitanja o kriminalu i korupciji u vrhu aktuelne vlasti.

“To je godinama bilo nezamislivo, jer je od dolaska SNS na vlast promenjena kadrovska struktura svih nezavisnih državnih institucija, a njihovi članovi su na taj način dovedeni u zavisnost od onih koji su ih postavili. Zato je pojava Jelisavete Vasilić, članice Saveta za borbu protiv korupcije, izazvala iznenadjenje u opozicionoj javnosti, ali i gnev i progon od strane vladajućeg režima”, ocenio je lider Dveri.

Obradović kaže da umesto da Vlada traži da tužilaštvo i policija ispitaju navode članice Saveta za borbu protiv korupcije, predsednica Vlade u tehničkom mandatu Ana Brnabić traži da Jelisaveta Vasilić otkrije izvore informacija o tome.

“Najgori primer daje predsednik SNS koji proziva ćerku i zeta Jelisavete Vasilić kao korumpirane kriminalce. A stvari stoje upravo suprotno: kumovi i brat predsednika države, braća i sestre predsednika Vlade i pokrajinskih sekretara, kao i otac ministra policije dovodjeni su u vezu sa raznim nameštenim javnim nabavkama i tenderima, sukobom interesa i korupcijom”, naveo je Obradović.

Po njegovim rečima, predstavnici vlasti treba da znaju da “njihovi SNS kumovi, braća i sestre ne mogu biti zaštićeni od postavljanja pitanja, istraga i odgovornosti, ako su deo raznih kriminalnih afera”. Predsednik Dveri je naveo da staje u zaštitu progonjene članice Saveta za borbu protiv korupcije i da poziva evropske institucije da se i na tom primeru uvere kako prolazi borba protiv kriminala i korupcije u vrhu vlasti u Srbiji.

“Svi zajedno treba da stanemo u odbranu Jelisavete Vasilić i svakog hrabrog gradjanina Srbije koji je spreman da se suprotstavi korupciji. Jer kako će proći običan čovek koji pokušava da istera pravdu na lokalnom nivou, ako ovako prolazi visoki državni funkcioner kome se ukida sloboda govora, koji se zastrašuje i sistematski vredja i uništava”, pitao je Obradović.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести