PočetnaVestiPanić: Vučića je strah od 3000 potpisa lekara

Panić: Vučića je strah od 3000 potpisa lekara

Kada bi u nekoj uređenoj državi, u kojoj funkcionišu institucije, reagovalo “samo” 350 lekara, to bi bio znak za uzbunu, izjavio je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić i ocenio da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića “dokaz straha” koji u njemu budi pomisao na 2.800 lekarskih potpisa koji zahtevaju istinu.

– Bilo bi bolje da se ne igra izjavama koje daje i da se ne igraju potpisima 3.000 lekara, jer nas na taj način pozivaju na štrajk. A ne bih im bio u koži, ako dođe do štrajka – upozorio je Panić u intervjuu za NIN.

– Zaigrali su se sa epidemijom, nju ne mogu da pobede, zakonom je definisana kao katastrofa i mogu samo da umanje posledice koje ostavi – objasnio je on, “a to ne mogu da urade bez zdravstvenih radnika”.

Prema rečima Panića, da je bilo pameti, u Krizni štab bi bili birani i kliničari, pa bi se znalo da virus neće oslabiti preko leta, da to nije bolest slična gripu, već sistemska, koja napada sve organe.

On je predočio i da “prokuživanje ne sme da se dozvoli, jer i kada imamo lake forme, to je bolest koja ostavlja posledice”.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести