PočetnaVestiPROKUPČANIN ŠTRAJKUJE GLAĐU ISPRED PRESEDNIŠTVA - NADLEŽNI NE REAGUJU

PROKUPČANIN ŠTRAJKUJE GLAĐU ISPRED PRESEDNIŠTVA – NADLEŽNI NE REAGUJU

Gradimir Dikić iz Prokuplja od juče (sreda) započeo je štrajk glađu ispred zgrade Predsedništva Srbije jer je nezadovoljan radom prokupačke inspekcije. On kaže da je kap prelila čašu i da je bio primoran na ovaj korak, jer niko nije hteo da reaguje na pritužbe o bespravnoj gradnji . Kako nezvanično saznajemo, tek je ovaj potez „uzbunio“ predstavnike lokalne vlasti i svi pokušavaju da ga odgovore od namere da ostane ovde.

-Komšija, Boban Lukić, republički sanitarni inpektor, koji je jedan od lokalnih inspektora počeo je da gradi objekat bez dozvole. Danima sam obijao vrata nadležnih institucija, ali nije bilo pomaka. Onda sam otišao u nišku Repubičku inspekciju i tamo mi je rečeno da će ovih dana obići teren. Tu mi je sve prekipelo i došao sam u Beograd da potražim svoja prava- kaže Dikić koji je trenutno na klupi ispred Predsedništva. On dodaje da su ga u lokalnoj samoupravi branili nekom dozvolom za gradnju koja je izdata još 2005. godine. -Toj dozvoli je rok 36 meseci nakon što je izdata, a on je nedavno krenuo da gradi objekat. Kako nikako nisam mogao da ostvarim svoja prava, odlučio sam se na štrajk glađu, ovde u Beogradu- kazao nam je Dikić.

Dodaje da od tog trenutka kada su u prokuplju saznali da štrajkuje, krenuli su da ga zovu svi redom i nagovaraju da odustane.

-Sada mogu da zivkaju i ubeđuju me, a danima nisu hteli ni da se pozabave ovom nelegalnom gradnjom, jer je u pitanju njihov kolega- priča nam Dikić. Aktuelni gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović kratko nam je u poruci rekao da ne može da nam da izjavu, jer nije u toku, odnosno navodno ne zna o čemu je reč.

Gradjevinska inspektorka Mirjana Vidaković i pored višestrukog alarmiranja od strane Gradimira Dikića nije kako nam on navodi izašla da interveniše i obustavi gradnju. Interesanta je činjenica da gradjevinska inspecija u Prokuplju u nekom slučaju interveniše, a u nekom ne. Postavlja se pitanje da li je načelnik gradske uprave Nikola Koprivica kuću u kojoj živi izgradio u skladu sa zakonom i tako zauzeo dobar deo trotoara, zazidao banderu i trafo što se može videti na priloženoj fotografiji.

Poznavaoc prilika u Prokuplju nam je rekao da je povezanost ovih lica od načelnika Nikole Koprivice, gradjevinske inspekorke, Mirjane Vidaković i Bobana Lukića evidentna. Radi se o nosiocima javne vlasti i da ,, Vrani vrani oči ne vadi” dok obični gradjani ispaštaju. Koprivica je uostalom po koncepciji lokalnog zakonodavstva nadređen gradjevinskoj službi u Prokuplju, tu treba tražiti odgovor kako je mogao da uzida banderu u svoj objekat.

U Prokuplju je od 2012.godine na vlasti Srpska napredna stranka.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,124FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести