PočetnaVestiProkuplje: Šta se promenilo sa epidemiološkom situacijom u Prokuplju?

Prokuplje: Šta se promenilo sa epidemiološkom situacijom u Prokuplju?

8.jula 2020. proglašena je Vanredna situacija na području grada Prokuplja. Na sednici Štaba za vanredne situacije doneta je naredba koja predviđa mere zaštite od širenja virusa koje se primenjuju od 9.jula 2020. Neke od mera su:
-ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 07 do 20 sati, mere važe i za teretane i kladionice,
-zabrana organizovanja proslava i drugih organizovanih okupljanja,
-zabrana rada svih bazena na teritoriji grada.
Krizni štab za Kovid 19 u Prokuplju je 09.jula 2020. na održanoj sednici doneo odluku o promeni naredbe koja se tiče radnog vremena ugostiteljskih objekata u gradu, umesto od 07 do 20h, radi će od 07 do 23h (prokuplje.org.rs/vesti/radno-vreme-ugostiteljskih-objekata-od-07-do-23-sata). Naredba od prethodnog dana i pre njene primene je promenjena.
Postavlja se pitanje šta se promenilo sa epidemiološkom situacijom u Prokuplju? Da li se situacija sa epidemijom virusa Korone popravila pošto se produžilo radno vreme ugostiteljskih objekata? Obzirom da se mladi okupljaju posle 20h, da li više ne postoji bojazan od zaraze ili je interes pojedinaca stavljen iznad interesa zaštite života i zdravlja ljudi? Ko će biti odgovoran ako se situacija sa epidemijom pogorša? Zašto se za samo jedan dan promenio samo deo naredbe koji se odnosi na ugostiteljske objekte?
Ostaje nam samo da čekamo kakve će efekte imati ovakve odluke koje se rade i menjaju na prečac i pod direktivom vlasti.
Budite odgovorni. Mislite na svoje zdravlje.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести