PočetnaVestiProtest studenata i profesora - Blokirana Nemanjina

Protest studenata i profesora – Blokirana Nemanjina

Protest profesora i studenata Filološkog fakulteta je završen , uz napomenu da time nije gotova i borba zaposlenih za autonomiju fakulteta, univerziteta i za njihovo pravo da samostalno i po zakonu biraju upravu. “Pozivamo vas da nas podržite u ovoj borbi, a mi ćemo dati sve od sebe da ona traje što kraće”, poručio je docent Jovan Čudomirović nakon predaje zahteva na pisarnici Ministarstva prosvete.

Protest profesora i studenata Filološkog fakulteta počeo je u 14 sati na Platou ispred Filozofskog fakulteta, zbog ugrožavanja autonomije Univerziteta.

Fotografija: Privatna arhiva

Nakon obraćanja prof. Leona Kojena, glumice Svetlane Bojković, glumca Milana Cacija Mihajlovića, prof. Ive Draškić, studenti i profesori krenuli su u šetnju ka ministarstvu prosvete.

Tokom šetnje, delimično su blokirali centar Beograda i Nemanjinu ulicu. Kolona koja je prolazila Terazijama, ulicom Kneza Miloša i, na kraju, stigla do Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici, celim putem bila je pozdravljana od prolaznika mahanjem i aplauzima. Začule su se i sirene taksista u znak pozdrava.

Fotografija: Privatna arhiva

Prema procenama u protestnoj koloni, na početku koje je bio veliki transparent sa porukom “Filološki je progorovio”, bilo je oko 300 učesnika.

Zahteve profesora Filološkog fakulteta na pisarnici Ministarstva prosvete predali su profesori Jasmina Moskovljević, Jovan Čudomirović i Ivana Trbojević.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести