PočetnaVestiSSP Kraljevo: Deponija u centru grada

SSP Kraljevo: Deponija u centru grada

Kraljevčani su već dugo vremena nezadovoljni radom gradske “Čistoće” ali i neblagovremenim reakcijama komunalne inspekcije koja često ne reaguje na pritužbe građana. Kraljevo definitivno više ne nosi titulu jednog od najčistijih gradova u Srbiji a mi postavljamo pitanje čija je to odgovornost?

Najnoviji primer neažurnosti gradskih službi odgovornih za čistoću grada i bezbednost građana je deponija smeća nastala u ulici Olge Jovičić, samom centru grada.
Naime stanari zgrade br.25 u ovoj ulici još od 2018.godine vode bitku protiv gomilanja smeća kako u dvorištu svoje zgrade tako i u zajedničkim prostorijama zgrade, za koje je odgovoran jedan od stanara! U toku 2018.godine stanari su se u par navrata žalili komunalnoj inspekciji na ponašanje svog komšije. Nakon izlaska na teren komunalna inspekcija je izdala Rešenje da se smeće raščisti u roku od 15 dana, budući da smeće nije raščišćeno kominalna inspekcija je napisala Rešenje o izvršenju na koje takođe nije bilo nikakve reakcije. Problem sa smećem stanari su pokušali da reše i 2019.godine obrativši se načelniku komunalne inspekcije Srđanu Bjeloviću koji je obećao da će problem rešiti nakon čega je deponija delimično raščišćena. Gradska “Čistoća” je tom prilikom iz dvorišta ali i iz same zgrade odvezla dve prikolice pune smeća. Problem međutim nije rešen zato što je odgovorni pojedinac i nakon ovoga nastavio da dovlači smeće bez obzira na negodovanje svojih komšija.

 

Danas su dvorište ali i zajedničke podrumske prostorije opet pretvorene u deponiju.
Odgovorne službe više ne reaguju a ni upravnica zgrade izabrana iz redova stanara.
Pored nehigijene nagomilano smeće ugrožava i bezbednost stanara ako se uzme u obzir da je zgrada u par navrata gorela pa se postavlja pitanje šta ako se smeće zapali?


U dvorištu zgrade nalaze se gomile smeća koje su delimično zatravljene pa je teren veštački izdignut što predstavlja dodatnu opasnost, naime napravljeno je veštačko klizište i deo asfalta na samoj ulici počeo je da puca pod pritiskom što ugrožava javnu bezbednost svih građana .
Pitamo se ko će snositi odgovornost ukoliko dodje do novog požara ili ukoliko deo platoa na kome se nalazi zgrada sklizne na ulicu? Da li će temelji zgrade napravljene još davne 1960. to izdržati? Da li i kada će komunalna inspekcija i gradska “Čistoća” reagovati i rešiti probleme stanara iz ulice Olge Jovičić? I na kraju, da li je neodgovorni pojedinac jači od zakona i nadležnih institucija?

Stranka slobode i pravde Kraljevo

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,124FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести