Savić je, prema saznanjima KRIK-a, učestvovao u izgradnji 13 apartmana u samom centru Kopaonika nazvanih “Vila pahulja”, dok se u njegovom, i vlasništvu supruge, nalaze i tri stana u Beogradu, kao i vila na Avali.

Zasad nije poznat izvor novca kojim je Savić finansirao izgradnju luksuznih apartmana u ovom odmaralištu, pogotovo jer njegova plata mesečno iznosi oko 2.500 evra, a ovaj sudija u javnosti je poznat i po tome što je radio na slučajevima u kojima su glavni akteri bile brojne kontroverzne ličnosti, poput Zvonka Veselinovića, Stanka Subotića, ali i nekadašnji direktor Uprave carine Jugoslavije, Mihalj Kertes.

Foto: Printscreen/Jedinica/Mihalj Kertes

Savić je predsedavao i sudskim većem koje je, po obrazloženju Vrhovnog kasacionog suda, nezakonito oslobodilo Stanka Subotića Caneta optužbi za šverc cigareta. Apelacioni sud je u presudi odbacio brojna dokumenta koja su dokazivala umešanost Subotića u šverc, uz obrazloženje da “fotokopije dokumenata ne mogu biti dokaz na sudu”.

Zahvaljujući tome, Subotić je nakon višegodišnjeg sudskog postupka oslobođen. Ipak, ubrzo je Vrhovni kasacioni sud utvrdio da su dokazi nezakonito odbijeni.

“Ako je original isprave uništen, nestao ili ga nije moguće pribaviti, može se pribaviti kopija isprave. Po oceni Vrhovnog kasacionog suda nije propisano da isključivo overena fotokopija isprave može imati karakter dokaza”, utvrdio je taj sud.

Možda još sporniji predmet jeste postupak u kome je veće, čiji je član bio i Savić, pravosnažno oslobodilo Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, kontroverzne biznismene sa Kosova, koji su bliski vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS). Oni su oslobođeni optužbi za krađu kamiona uzetih na lizing.

Foto: N1; Birn/ Milan Radoičić i Zvonko Veselinović

Veselinović, koji je srpskoj javnosti poznat i kao organizator čuvenih barikada na administrativnim prelazima na Kosovu 2011. godine, sumnjičio se da se nalazio na čelu organizovane kriminalne grupe, koja je dovođena u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Njegovo ime nije izostalo ni u Beloj knjizi organizovanog kriminala iz 2001. godine, gde se pominje kao organizator grupe koja se bavi teškim krađama, oduzimanjem motornih vozila, iznudama i falsifikovanjem dokumenata na teritoriji Kosovske Mitrovice, a sudilo mu se zbog trgovine heroinom i zloupotrebe položaja, ali je oslobođen optužbi.

U Srbiji hapšen 2011. godine, međutim tada nije bilo jasno da li je privođenje usledilo po nalogu snaga KFOR-a zbog postavljanja barikada ili zbog zloupotreba za koje ga je teretila Srbija.