PočetnaVestiSUMNJIVE TRANSAKCIJE U TRGOVINI ORUŽJEM

SUMNJIVE TRANSAKCIJE U TRGOVINI ORUŽJEM

Srpski proizvodjači i prodavci oružja su tokom tri meseca 2017. godine izvršili više od 80 transakcija vrednih 13,6 miliona dolara koje je američki Trezor označio kao sumnjive, otkrivaju “FinCEN dosijei”, a prenosi portal krik.rs.

U dokumentima se nalaze domaće državne kompanije, uključujući “Jugoimport”, “Krušik” i “Zastava oružje”, kao i više privatnih firmi, medju kojima su i posrednici u prodaji naoružanja.

Medju dokumentima koji su procurili iz odeljenja američkog Trezora koje se bavi sprečavanjem finansijskog kriminala (FinCEN) nalaze se i dve tabele sumnjivih transakcija srpskih proizvodjača i prodavaca oružja. Ovo je, očigledno, rezultat tromesečne istrage – svi prenosi novca odigrali su se od sredine marta do sredine juna 2017. godine.

Američke banke su tada otkrile 82 sumnjive transakcije u ukupnom iznosu od 13,6 miliona dolara koje se odnose na trgovinu oružjem i prijavile ih američkom FinCEN-u. U transakcije su uključene srpske državne i privatne firme.

Američki trezor je kontroverznog trgovca oružjem Slobodana Tešića i njegove firme, koje se pojavljuju u tabeli do koje je došao KRIK, stavio pod sankcije jer je utvrdjeno da je podmićivao strane zvaničnike kako bi dobijao poslove.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести