Početna Vesti Sve se može kad voliš Vučića - Tetka iz Kanade i ostale...

Sve se može kad voliš Vučića – Tetka iz Kanade i ostale priče

Novi ministar policije Aleksandar Vulin na ovo mesto dolazi s mesta ministra odbrane. Preporuku za poziciju svakako ima, kao i njegov prethodnik Nebojša Stefanović, u tome što je bio brz i oštar u odbrani lika i dela lidera naprednjaka Aleksandra Vučuća.

Aleksandar Vulin rođen je 1972. godine u Novom Sadu gde je završio osnovnu školu, da bi potom, srednju školu okončao u Sremskim Karlovcima, a diplomirani pravnik je postao na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

Kako je pisao Instinomer, bio je pomoćnik direktora marketinga u firmi “Super pres”, od 2000. do 2002. godine. Bio je i direktor marketinga u firmi “Color press” od 2003. do 2007. godine, a zamenik generalnog direktora “Color media international” od 2007. do 2012. godine. Kolumnista je bio u listovima Svet, Nacional, centar, politički komentator u radio Indeksu, i odgovorni urednik nedeljnika Pečat.

Savez komunista i Pokret za Jugoslaviju politički su počeci Vulina, da bi kasnije bio jedan od osnivača Jugoslovenske udružene levice (JUL), gde je bio portparol i zamenik predsednice Direkcije. Bio je i predsednik Jugoslovenske revolucionarne omladine.

Nakon formiranja Vlade SPS-a, SRS-a i JUL-a, 1998. godine, podneo je ostavku na sve funkcije u JUL, a bio je i protiv ulaska SPO u Saveznu vladu. Vulin je 2000. godine osnovao Partiju demokratske levice, koja je juna 2002. godine ušla sa Demokratskom socijalističkom partijom Milorada Vučevića u kolektivno članstvo SPS-a, sa kojim se razišao 2006. godine nakon afere “Kofer”.

Sadašnju partiju, Pokret socijalista, osnovao je 2008. godine i od tada je na čelu te stranke, da bi 2010. godine njegov Pokret napravio koaliciju sa SNS-om, Novom Srbijom Velimira Ilića i Pokretom “Snaga Srbije”. Od 2012. je imenovan za direktora kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, da bi nakon rekonstrukcije Vlade, postao ministar bez portfelja zadužen za KiM.

Tetka iz Kanade

U aprilu 2016. godine, nakon parlamentarnih izbora, ostao je na istoj funkciji, da bi u junu 2017. godine, u Vladi Ane Brnabić, postao ministar odbrane.

Najveća afera koja se vezuje za njegovo ime je “tetka iz Kanade”. Naime, Vulin je tvrdio da je stan od 205.000 evra kupio tako što mu ih je pozajmila ženina tetka iz Kanade.

IMOVINSKA KARTA*
*Baza političara KRIK

Kvadrata nekretnina: 359 m2
Vrednost nekretnina: 339.000 EUR
Primanja iz budžeta: 92.246 RSD

Pošto je 10.000 evra mesečno najveća suma koju možete uneti u zemlju, a da ne morate da prijavite nadležnima,  ministar odbrane Aleksandar Vulin tvrdio je da je pozajmicu prenosio je u turama.

“Telefonom sam uspela da snimim izjavu ministra, kako je uneo 205 hiljada evra u ovu zemlju”, rekla je Bojana Pavlović, novinarka KRIK-a.

Na pitanje kako, ona odgovara “devet hiljada po devet hiljada evra”. Tako je rekao.”

To bi značilo da je ministar Vulin najmanje 22 puta bio do Kanade i nazad, po novac. Kada je putovao? Ima li u pasošu pečate kao dokaze?

“Samo da Vam kažem jednu stvar, Vaše je pravo da me provlačite kroz blato, moje je da Vam to ne dozvolim”, rekao je Vulin.

Poreklo 205.000 evra koje je ministar Vulin iskoristio za kupovinu stana nije uspela da utvrdi ni Agencija za borbu protiv korupcije, koja je o tome Tužilaštvu podnela izveštaj. Međutim, Prvo osnovno tužilaštvo odbacilo je prijavu protiv ministra Vulina, a Agencija i dalje ne zna poreklo tog novca.

Pošto Vulin nije služio vojni rok, kada je to bila zakonska obaveza, zbog problema sa vidom, u martu 2019. godine se prijavio za petnaestodnevnu vojnu obuku.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

921FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
16FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Niko ne umire dokle Vučić ne kaže: Poznati o smrti patrijarha

Vučićevo saopštenje o smrti patrijarha Irineja izazvalo je burne komentare na Tviteru. Dok veliki deo javnosti žali za patrijarhom, mnogi komentarišu i predsednikovo, kako...

Više od 21 hiljada testiranih, 7 hiljada zaraženih u proteklih 24 sata

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je 37 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 1.274,...

Odmazda: Načelnik na VMA smenjen zbog kritike Kriznog štaba

Prof. dr Bratislav Trifunović, načelnik Odeljenja za gastrointestinalnu hirurgiju Vojnomedicinske akademije, smenjen je s mesta načelnika, saznaje Nova.rs. Trifunović je jedan od potpisnika apela...

Video: Zbog snimanja korona žurke posle 21h napadnut opozicionar iz Jagodine, Saša Živković Rika

Kako Otvorenosr.rs saznaje funcioneri SNS-a u Jagodini fizički su napali ratnog vojnog veterana, istaknutog opozicionog prvaka u Jagodini, Sašu Živkovića Riku, zato što ih...

Komentari

Сличне вести

Više od 21 hiljada testiranih, 7 hiljada zaraženih u proteklih 24 sata

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je 37 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 1.274,...

Vučić na sahrani Irineja govorio 13, a Tadić na sahrani patrijrha Pavla oko 2 minuta

Skoro 13 minuta trajao je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas na sahrani patrijarha Irineja, a nešto više od jednog minuta trajalo je obraćanje...

Vlasta: Pamtim litije patrijarha Varnave protiv kralja

"Ne znam koji mi je ovo po redu patrijarh koji je otišao za mog života. Ne znam koliko je litija prošlo u mom životu...

Ljudi umiru od korone oni deci guraju istu kašičicu u usta

Svi napori nadležnih institucija da se spreči širenje koronavirusa juče su pali u vodu. Na hiljade vernika celivalo je telo mrtvog patrijarha Irineja u...

Kako je Vučić ukrao patrijarhu jedan dan carstva nebeskog

Nije toliko problem što u Srbiji niko ne može da umre dok ON to ne odluči. Veća je muka što uskoro bez njegovog dopuštenja...