PočetnaVestiTepić: Direktor EPS-a da podnese ostavku zbog gubitka od 7milijadi dinara

Tepić: Direktor EPS-a da podnese ostavku zbog gubitka od 7milijadi dinara

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić održala je konferenciju ispred zgrade Elektroprivrede Srbije i tom prilikom izjavila da rukovodilac tog državnog preduzeća Milorad Grčić mora da podnese ostavku jer je, prema njenim rečima, EPS za samo dve godine doveo do statusa gubitaša sa gotovo sedam milijardi dinara neto gubitka.

Drugi razlog je, poručila je Tepić taj što se Grčić godinama nalazi u statusu vršioca dužnosti iako mu je istekao mandat, što je, kako je napomenula – nezakonito, dok je kao treći razlog navela izostanak najavljenog odsumporavanja u Kostolcu.

“Ono što će za posledicu imati ovo katastrofalno stanje su dve stvari. Drastično poskupljenje struje i otpuštanje velikog broja zaposlenih. Zvaničan podatak je da ih ima oko 32.000, ali svi mi dobro znamo da je oko 100.000 ljudi na direktan ili indirektan način zaposleno oko sistema EPS-a. Dakle, pola milina ljudi, zaposlenih i njihovih porodica treba da se trese od ovog momenta kada će njihov stub porodice ostati bez posla zato što se Grčić igra pečenjare u EPS-u”, poručila je Tepić.

Grčić: Tepić obmanjuje javnost

V. d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić ocenio je u pisanom saopštenju da potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić Tepić “obmanjuje javnost” tvrdnjom da ova uprava EPS nije započela odsumporavanje i da EPS truje narod.

On je istakao i da Marinika Tepić nije predstavnica građana “jer se to postaje na izborima, na kojima Tepić nije učestvovala”.

Grčić je naveo da Tepić može da predstavlja Dragana Đilasa “pošto u svim ovim obraćanjima državnim, javnim i drugim preduzećima predstavlja isključivo njega i njegove poslovne partnere”.

Grčić je ocenio da “baš kao što je Đilas predvodio družinu koja je poput termita poharala i poglodala budžet Srbije i odvela zemlju u bankrot, tako su Đilasovi jarani poharali i pokrali EPS”.

Kako je izgledalo kada je “ekipa Drgana Đilasa vodila EPS”, istakao je Grčić, “najbolje govori podatak da je od 2004. do 2012. godine prosečno godišnje investirano 237 miliona evra, a od 2013. do 2019. godine 360 do 400 miliona evra godišnje”.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,124FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести