Početna Vesti Vasilić zbog brata na udaru vrha vlasti

Vasilić zbog brata na udaru vrha vlasti

Nakon što je članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić, govoreći o slaboj saradnji sa državnim institucijama u slučajevima korupcije, pomenula i ime brata predsednika Srbije, koga, kako je rekla, vojvođanski paori označavaju kao glavnog u kupovini zemljišta, premijerka Brnabić zatražila je ili da Savet iznese dokaze, ili da Jelisaveta Vasilić podnese ostavku. Članica Saveta kratko je prokomentarisala da nema snage da odgovara na takve pritiske državnog vrha.

Čim se vrata odškrinu i neko kome je Vlada dala zadatak da istražuje korupciju javno progovori, i država odmah odgovori.

„Zamislite tu besmislenost, tu sramotu, da član Saveta za borbu protiv korupcije da sebi za pravo i da ga nije sramota da izgovori takvu rečenicu, pa to je kao rečenica… pa to nije rečenica ni ljudi na pijaci koji onako u prolazu razgovaraju jedni s drugima“, reagovala je premijerka Ana Brnabić.

A ta jedna rečenica bila je deo velikog intervjua o brojnim slučajevima korupcije. Dakle, članica Saveta, između ostalog, objasnila i da Savet u ovom trenutku pokušava da prikupi dokumentaciju o bivšim kombinatima u Vojvodini.

„Ko god dođe od vojvođanskih paora, svi govore da je Andrej Vučić glavni u kupovini zemljišta i da sve ide preko njega… Vlast ili organizacije bliske vlasti umešane su u svaku ozbiljniju korupciju. I zato opstruišu naš rad“, navela je Vasilić.

Dakle, dok Vasilićeva poručuje da Savet ne može da proveri informacije jer im nadležne državne institucije ne otvaraju vrata, druga vrsta saradnje ne izostaje: Savet ipak dobio savete od najviših državnih zvaničnika.

„Kaže ‘nema dokaza’, nema dokaza? I nije te sramota, priča ona iz tog tobož Saveta za borbu protiv korupcije, pa evo neka njena ćer…, neka njena, neka njen zet pokaže svoju imovinu pa da vidite ko je korumpirani kriminalac“, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Evo tako Vi kao članica Saveta za borbu protiv korupcije bacite blato na Andreja Vučića i već sam kod vas nekoliko puta govorila, vi znate da će se nešto zalepiti, iako tu nema ništa, to je sramota…Koji su to paori? Gde je to zemljište? Ili da ona žena lepo podnese ostavku i kaže – znate šta, preterala sam, jer toliko sam politički neobjektivna „, koemntarisala  je Brnabić.

Članica Saveta Jelisaveta Vasilić danas nam je u kratkom razgovoru poručila da, kako je rekla, nema snage da reaguje na takve pritiske državnih zvaničnika.

Urednik NIN-a Milan Ćulibrk pita se kako je taj nedeljnik zaslužio da ga zbog prenete izjave Vasilićeve predsednik naziva lažovima.

„Da je predsednik Vučić hteo da nađe pravog krivca za svoju ljutnju to bi bile nadležne institucije, katastri, lokalne uprave i samouprave iz Vojvodine koje bi dostavile podatke da njegov brat nigde ništa nije kupio i tu je priča završena, tu nema sumnje, onda je tu sve čisto“, kaže Ćulibrk.

A onda se danas oglasio i republički geodetski zavod koji je optužio Vasilićevu za, kako stoji u saopštenju, politikantske igre. Katastar, tvrde, ništa ne skriva.

Reagovao Savet za borbu protiv korupcije

Savet za borbu protiv korupcije večeras je reagovao saopštenjem na svom sajtu „na molbu predsednice Vlade Srbije“, koja je od Saveta zatražila da „iznese dokaze da je Andrej Vučić vlasnik zemljišta u Vojvodini“.

„Savet naglašava da to nikada nije izjavio i da nikada nije naveo da poseduje bilo kakve dokaze o tome. To isto nije učinila ni gospođa Vasilić, član Saveta. Za izjave građana koji se obraćaju Savetu, Savet nije odgovoran niti obavezan da ih proverava niti za to ima kapacitete. Savet svoje izveštaje temelji isključivo na zvaničnim dokumentima i podacima. U svojim izveštajima Savet se nije bavio gospodinom Andrejem Vučićem niti je o njemu prikupljao podatke u svom dosadašnjem radu“, naveo je Savet.

Savet je, kako navode, ‘Izveštaj o privatizaciji i raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u javnoj svojini republike Srbije’ objavio 10. januara 2018, a „Izveštaj o konverziji i raspolaganju građevinskim zemljištem u Republici Srbiji“ 9. januara 2018.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

885FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
16FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Branimir Nestorović: Neću se vakcinisati, političari prvi treba da zasuku rukave

Prof. dr Branimir Nestorović, kaže da se on lično neće vakcinisati protiv korone.   "Kod ovog virusa je veliko pitanje da li će on opstati...

Godfri (SAD): Srbija i region će biti važni za SAD bez obzira ko pobedi na izborima

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas da je siguran da će Srbija i region i dalje biti važni za...

Usled epidemije otvoren tržni centar „Galerija“ , kupce nije uplašila korona

Tržni centar "Galerija Beograd" otvoren je u naselju "Beograd na vodi". Izgradnja objekta od 300.000 kvadrata počela je 2017. godine, a investitor je kompanija...

Ludilo: Levijatan brendirao nacističku zastavu

Pokret "Levijatan" otvoreno baštini ekstremno desne političke ideje, a ista je i njihova ikonografija, koja podseća na nemačku iz perioda pre i tokom Drugog...

Komentari

Сличне вести

Video: Poslanica SPS-a repuje u Skupštini, Dačić oduševljen

Narodna poslanica iz Socijalističke partije Srbije Jelena Mihajlović, usred Skupštinske sale izvela je muzički performans. Naime, Mihajlović je na kraju svog izlaganja - repovala. Mihajlović...

Tepić objavila fotografije iz srpskih bolnica: Ovo je horor

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na društvenoj mreži Tviter fotografije, kako tvrdi, unutrašnjosti Infektivne klinike u Novom Sadu, odeljenja za...

Dr. Nestorović:“Istina će isplivati, to je apsolutno politička stvar“

Otkako je prvi put formiran Krizni štab, on je neko ko je izazivao najviše komentara. Na njegove izjave niste mogli ostati ravnodušni. “Između dva sveta”...

Ponekad pogledam ,,Kesića“ i dobro se podsetim zašto sam otišla

Milica Čurčić, medicinska sestra, voli Srbiju i naš mentalitet. Međutim, zbog lagodnijeg i dostojnijeg života, rasterećenog nepotrebnim problemima, odlučila je da se preseli na...

Vučić ruši Krivokapića preko Andrije Mandića:“Govorili su da je glasač DPS-a i da radi za CIA“

"Iako sam upravljao izbornom kampanjom, gradeći arhitekturu velike pobjede, dočekao sam da nas on sada i ne poznaje. Kao, čuo je za nas, ali...