PočetnaVestiVasović: Krizni štab produžena ruka vlasti

Vasović: Krizni štab produžena ruka vlasti

Milenko Vasović, urednik deska portala Nova.rs, ocenio je u Novom danu da su članovi Kriznog štaba izgubili poverenje građana, kao i da su, kako je vreme prolazilo, sve više služili da “opravdaju ono što vlast želi da nam kaže”. “Nije mi jasno zašto Krizni štab nije u opštinama gde je najteže, kao u Užicu. Zašto tamo nije zasedao, zašto tamo nije bio u Novom Pazaru. Dakle, to nije Krizni štab, već Dvorski ili Salonski štab”, izjavio je Vasović.

“U početku je ličilo da je Krizni štab samostalan, a kasnije ne biste znali kada govori predsednik, a kada oni. Govorili su gotovo identično. Ne zna se kada je poredsednik bio veći stručnjak za medicinska pitanja, a kada je Štab tonuo u politiku. Između vlasti i Kriznog štaba ja ne prepoznajem razliku, a čini mi se i građani. Za to je potpuno očekivano što je nastala neka vrsta otpora i što su lekari pokrenuli peticiju. Njima se ne zamera stručnost, već im se pripisuje srastanje sa režimom”, ocenjuje Vasović.

Prema njegovim rečima, u Kriznom štabu ima ljudi koji su tu da bi odbranili svoj interes od ranije, ili da bi sačuvali poziciju koju drže oni ili članovi užih familija.

“Naš najveći problem je što i dalje ne znamo tačan broj umrlih u mnogim mestima i šta je sa testovima koji kasne. Kakav je problem da se u svakoj opštini zna koliko je zaraženih i umrlih? Nikakav. To je samo stvar organizacije i administrativni podatak. A taj podatak bi mnogo toga govorio… U mnogim bolnicama bolesnici prolaze pakao. I nije mi jasno zašto Krizni štab nije u opštinama gde je najteže, kao u Užicu. Zašto tamo nije zasedao, zašto tamo nije bio u Novom Pazaru i ostalim gradovima u unutrašnjosti. Dakle, to nije Krizni štab, već Dvorski ili Salonski štab”, smatra Vasović.

Dodaje da oni opravdavaju sve ono što vlast želi da nam kaže, i čitavo ponašanje je “usmereno da opravda ponašanje vrhuške vlasti”.

“Njih apsolutno nije briga za zdravlje naroda i ovo neće na dobro da izađe. Stvarno se divim inicijativi lekara za promenom Kriznog štaba i njihovoj hrabrosti, jer znam da su mnogi uplašeni i da mnogima od njih prete”, kaže Vasović.

Ističe da je “bezobrazluk vlasti što svako pitanje gura na stranu politike”, i što se sve pretvara u politiku.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести