PočetnaVestiŽujović: protest ZA nešto, sa agentima službi NIKAD ni za šta!

Žujović: protest ZA nešto, sa agentima službi NIKAD ni za šta!

Djordjo Žujović o protestima u Srbiji i Beogradu:

,,Posle četiri noći protesta, mogu se neki zaključci već izvući:

80-90 odsto učesnika, normalni ljudi. Bivši ili sadašnji glasači demokratskih i gradjanskih opcija. Studenti sa nula agresije u sebi. Nezadovoljni zbog brojnih stvari. Većinom opravdanih. U suštini, klasična akumulacija besa posle svega što smo preživeli. Bez vodjstva, što stvara veliku konfuziju.

Nogo, Damjan Kneževic, Sandulović, veterani rata, lažni i pravi – bivši sitni doušnici Bezbednosno informativne agencije. Danas Nogo vrlo verovatno vojne bezbednosti i sva trojica povezani sa operativcima najopasnije sluzbe na svetu GRU. Nedeljama čekali masu da mogu da se prikače, stanu na celo i rade ono što im je rečeno. U suštini nemaju mnogo ljudi, ali znaju šta rade odlično.

Klinci-huligani, i oni u pokušaju- Kosovarenje, litije, izdaja, ne damo svetinje ekipa. Mladje strukture sa tribina. Ni najmanja šansa ne postoji da su sad slučajno izašli. Isto indirektno uključeni preko Rusa. Veze nemaju šta se zbiva, trening sa policijom dobra uvertira za nastavak Superlige u fudbalu u avgustu. Ako korona ne odloži.

Panduri u civilu, BIA- uvek 400-500 u masi, snimaju, slikaju, u suštini ne rade ništa posebno, smara ih sve ovo. Psuju dan kad su se zaposlili tamo.

Vučićevi navijači, dileri iz raznih delova Beograda, razni borci karate, boks i MMA klubova – Više stotina njih. Rasporedjeni u okolnim ulicama. Većina se ne vidi. Nema potrebe da intervenišu. Oni su samo ako policija izgubi kontrolu. Nisu imali puno posla.

Poenta ovoga je jasna: Nezadovljstvo više nego DA. Akcija protiv ovoga svega što vidimo DA. Odbrana protiv policijske torture DA, i silom kad treba, naravno. Medjutim, jos jednom da napišem. Nema protesta bez organizatora sa imenom i prezimenom. Zahteva, ciljeva, trajanja, obezbedjenja, strategije… Nema stajanje rame uz rame sa Nogom i sličnima. Što više podilaziš laznim patriotama i plaćenicima, oni jos više gledaju da te unište. Zato su opozicionari i dobili ćuske i zauške.
Ovo nije igra u kojoj će da pobedi onaj koji ima više baklji i pendreka, ne sad, nego uvek. Ovo je samo igra živaca i strategija, gde se onda na kraju noći podvuče crta, ujutru vlast uradi istrazivanje kako narod gleda na sve ovo, i onda dalji planovi. Zato pamet u glavu, protest ZA nešto, sa agentima sluzbi ni za šta, nikad!”

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести