Početna Vesti Zvezdan Ristić INTERVJU - Nismo svi isti!

Zvezdan Ristić INTERVJU – Nismo svi isti!

Intervju sa Zvezdanom Ristićem bivšim predsednikom okružnog odbora Srpske radikalne stranke u Toplici:

1. Da li ste i dalje član i funkcioner SRS i koliko je istine u tome da su Vaš primer napuštanja SRS sledili svi odbori u Toplici?

Ne, nisam više član, ni funkcioner SRS. Dao sam ostavku na sve stranačke funkcije i samo članstvo u SRS. Tačno je da su to isto učinili i svi članovovi okružnog i opštinskih odbora i to iz razloga što sam radio svoj posao. Naime ja sam u izvršnom odboru zastupao ne moje lične već zajedničke stavove svih odbora. Kako sam i koliko dobro to radio ovaj njihov postupak najbolje govori.

2. Da li je tačno da ste na poslednjoj sednici Centralne otadzbinske uprave prvi javili za reč i zahtevali od Šešelja da podnese ostavku?

I to je istina. Nakon iznete analize loših izbornih rezultata koju su radili svaki odbor posebno ja sam to izneo i tražio od predsednika stranke da podnese ostavku i prepusti mlađima da vrate stranku na mesto koje je imala na političkoj sceni Srbije.

3. Šta ste to tačno rekli pa je izazvalo toliku buru?

Pomenuo sam u tom govoru ja sve što po mišljenju topličana nije bilo dobro. Govorio sam o seriji loših odluka i dešavanja koji su srozali rejting stranci, počevši od učešća u Parovima, kritiku Novaka Đokovića, podršku Jutki, besmislenim višesatnim emisijama o kojima se nije govorilo o najvećim problemima u državi i predlozima kako to rešiti. Govorio sam i o lošem sastavu vrha izborne liste. Govorio sam i o Beogradizaciji stranke i istakao da se ne može pravdati to što za one u Beogradu ima sve, od lokala, opreme, klima, automobila, do plata a da to nije bio slučaj nigde van Beograda.

Kako smo pričali ono što po našem mišljenju nije trebalo tako smo i ćutali o ubijanju života u Srbiji stavljanjem reka u cevi, predaju Gazivoda šiptarima bez da iko o tome nešto reče i ćutanje na organizovani kriminal koji uvek vodi do vrha države. Nas je narod navikao da o tome govorimo, jer smo mi uvek udarali u glavu. Sada Vučić kao neko ko se za sve pita a samim tim i najveći krivac za sve loše nije kritikovan ni blizu kako je trebalo. Šta je od ovoga najviše zasmetalo ne znam ali nebitno mi je, bitno je da sam rekao samo istinu.

4. Šta sada i kako dalje?

Svakako da sa svojim saborcima neću odustati od borbe za normalniji život u Toplici i Srbiji uopšte. U dogovorima smo da da se na nivou zemlje oformi nova politička opcija od časnih ljudi koji za sobom nemaju političkih afera sa zloupotrebama. Očigledno da postoji veliki broj građana koji su nezadovoljni trenutnim političkim opcijama i onima koji ih predvode pa tako postoji pogodan teren za nešto što bi bilo suštinski I kadrovski drugačije. Nešto što ne bi moglo da se opiše onim ,, Svi su isti“. Upravo radimo na tome da pokažemo da nismo svi isti. Da ima onih koje ne možete kupiti ni zastrašiti a pri tom nisu zloupotrebljavali narodne pare i imovinu.

5. Zna li se ime i osnovi politike te nove organizacije?

Ime se još ne zna, prikupljaju se predlozi. Ta nova organizacija će biti specifična i po polarizaciji. Naime neće se moći svrstati klasičnom podelom jer će imati najbolje od desnice i levice. Dakle očuvanje srpske zemlje i nacionalnih interesa a takođe i izraženu socijalnu brigu o stanovništvu, pravima radnika, boraca, poljoprivrednika i drugih kategorija. Dakle baza birača nam je 6 miliona građana. Sam način osnivanja i organizovanja takođe će biti različit. Postoji veliko interesovanje građana i ostaje nam da to pametno kanališemo.

6. Kako planirate da komunicirate sa potencijalnim članovima?

To se uveliko dešava preko društvenih mreža. Prvi veći skup i razgovor sa ljudima bio je kod nas u Kuršumliji 20.08. Više nas obilazi Srbiju i razgovara sa ljudima kako bi iskristalisali ciljeve, metode borbe ali i čitav set organizacionih pitanja.

7. Kada se očekuje formalno osnivanje te nove organizacije i hoće li to biti pokret ili stranka?

Pa kako za sada stvari stoje oformićemo pokret u sledećih mesec dva. U planu je da nakon nakon izgradnje infrastrukture na terenu prikupimo i tih 10.000 potpisa i registrujemo stranku. To bi svakako uz analizu u koliko opština smo sve skupili te potpise, samo po sebi dalo određeni legitimitet u vreme kad se stranke ne osnivaju već kupuju.

8. Po vašem mišljenju šta je najveći organizacioni problem opozicionih stranaka?

Nepostojanje infrastrukrure na terenu je svakako glavni problem. Dobar rezultat bez toga je nemoguć, tako da će nama to biti prioritet. Koliko ćemo tu biti bolji I brži u formiranju infrastructure videćete u narednom periodu.

9.Kako vidite ostalu opoziciju i šta mislite o međusobnoj saradnji?

Kao što rekoh stavove još definišemo ali mogu izneti moj lični stav. Saradnja u politici je nizbežna stvar, bilo predizborna bilo postizborna. Ipak tu treba voditi računa da li sa kime sa kime I kakvu saradnju praviti. Treba praviti razliku između lokala i državnog nivoa. Na lokalu svakako treba pustiti slobodu ljudima da sami organizuju sebi život sa onima koje najbolje poznaju. Ja sam poznat po tome da imam dobru saradnju sa drugim opozicionim akterima.
Na republici to je vrlo kompleksna tema, svakako ne sa EU i NATO fanaticima. Sada imamo opcije koje imaju poslanike a nemaju nikakvu podršku u narodu. Cenzus bi morao da se prilagodi broju činioca koalicije. Svakako će mnogi otići u političku istoriju ali stava sam da treba političku scenu mnogo uozbiljiti. S druge strane kada se radi o temama koje su jako jako bitne mislim da treba prevazići političke razlike jer narod i država su iznad toga. Kao primer navodim pokušaj otimanja imovine pravoslavne crkve u Crnoj Gori ili eventualnu prodaju-izdaju Kosmeta. To se ne sme dozvoliiti i svakako mora braniti svim sredstvima. Ko ne može da izdrži očigledno ogroman pritisak neka se povuče, predaja i prodaja nisu opcija.

10.Šta imate da poručite našim čitaocima?

Pa da im poželim dobro zdravlje i da nam se pridruže da se izborimo da živimo bolje. Bog nam je ovde dao i vodu i zemlju, šume i livade, da se dozovemo malo pameti i biće nam puno, puno bolje. Rekoh da smo drugačiji pa da napomenem da poziv ne važi za one koji su okoristili u dosadašnjm bavljenju politikom i preletali radi koristi gde god treba. Takvima su vrata ove organizacije zatvorena. Mogu da idu kod drugih, nama takvi ne trebaju.

I na kraju građanima poručim da imaju svog predstavnika-predstavnika naroda u skupštini Kuršumlije. Mogu da mi se jave kako bi izneli u javnost njihove probleme I tražiti način da se reše. Tako će najbolje proveriti da nismo svi isti.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

881FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
16FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Video: Cveta ljubav u Kuršumliji?! Odbornik SNS-a ljubi se sa drugim muškarcem?!

Da lokalni odbor Srpske napredne stranke u Kuršumliji ne zaostaje za trendovima unutar vrha SNS-a govori i ovoj snimak na kome se vidi odbornik...

Obradović:“Ključna reč POBUNA, samo neposlušnost dovodi do promena“

"Do dijaloga opozicije i vlasti će uz posredstvo Brisela doći, a ako do njega ne dođe, neće se desiti novi bojkot, već produbljivanje krize...

Ani se javila ponižena Srbija: Baka bere voće da preživi

Video koji je Ana Mihajlovski objavila na svom Instagramu, a u kom ona govori o siromaštvu u Srbiji, podigao je veliku prašinu, te su...

Ako budu probali da nas opet zatvore, verujem da će opet da rade ulice

– Oteće nam sve što imamo, bićemo gosti na svojoj sopstvenoj zemlji, plaćaćemo vodu, vazduh, bićemo i zvanično kolonija, kaže Željko Veselinović, predsednik Ujedinjenih...

Komentari

Сличне вести

Vlast uhapsila sudove, a sada najavljuje borbu protiv kriminala

“Sve dok vlast bude vršila politički uticaj i onemogućavala pravosuđe da svoj posao obavlja na valjan način, u Srbiji nećemo prisustvovati borbi protiv organizovanog...

Dobre vesti: Prepolovljen broj zaraženih

U poslednja 24 časa preminule su još dve osobe, dok su 122 osobe zaražene. Na respiratorima se nalaze 24 pacijenta, a od poslednjeg preseka testirano...

Vučić će se obračunati samo sa mafijom koja ne radi za njega

Aleksandar Vučić je rat mafiji objavio 2013., 2014., 2016., 2019. i pre dva dana - 19. oktobra 2020. godine. Ispostavilo se da se taj...

Vučić godinama najavljuje odlazak iz SNS-a, ali predsedničku fotelju ne napušta

Dvanaestu godišnjicu postojanja obeležila je vladajuća Srpska napredna stranka. Od tih 12, aktuelni predsednik države, Aleksandar Vučić, na njenom čelu je poslednjih osam godina,...

Brnabić: U utorak iznosim sastav vlade, ekspoze je spreman?!

Mandatar za sastav nove vlade Ana Brnabić rekla je večeras da će sastav i imena ministara prvo izneti na sednici Predsedništva SNS u utorak...