PočetnaVestiAlbanci uzeli Bujanovac

Albanci uzeli Bujanovac

Po prvi put nakon dugo vremena, u Bujanovcu je formirana jednonacionalna vlast, a tu vlast čine četri Albanske partije. Srbi se više ništa ne pitaju, a ovakva situacija bi mogla da izazove nestabilnosti u ovom regionu.

Ovakav potez Albanaca sa juga Srbije ima samo jedan cilj, a to je da pokažu ragionu, ali i celom svetu, da su oni vladari Preševske doline i da mesta za Srbe nema. Ovim je bačena rukavica državi Srbiji, pravo u lice, a cilj je da se izazove politička nestabilnost koja odvesti i do oružanih sukoba.

Imali dogovor sa SNS:

Albanci iz Preševske doline su imali dogovor sa SNS-om, da u lokalnoj vlasti uvek bude i predstavnika Srba, kako bi se održavala stabilnost u tom regionu, a da država Srbija zauzvrat pomogne po raznim pitanjima Albancima. Ovaj sporazum se poštovao niz godina unazad, poštovao se i pre nego što je SNS došao na vlast, 18 poslednjih godina, sve vlasti i međunarodni faktori, su ulagali napore da se u preševskoj dolini održi mir.

Kako nezvanično saznajemo, odluka da se formira jednonacionalna vlast, donešena je, nakon konsultacije Alabanaca iz preševske doline, sa Albancima iz Albanije i Kosova.

Neminovna nestabilnost:

Predstavnici Srpske napredne stranke u Bujanovcu, liste koja je osvojila najviše glasova, isto kao i najača Albanska lista, tvrde da će ovaj potez Albanaca doneti finansijsku nestabilnost Preševskoj dolini i da su Albanci ovim potezom ugrozili sve građane tog kraja.

S druge strane, Albanci tvrde da je do ovoga moralo da dođe, jer su zahtevi srpske strane bili preveliki i nerazumni, a pritisak iz Beograda je bio maltene ucenjivačke prirode.

albanci pregovaraju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, oko formiranja republičke vlasti

Albanci hoće republičku vlast:

Ovaj potez Albanaca je zapravo pokušaj da izvrše pritisak na Beograd, kako bi Beograd poklekao i dao Albancima udeo u republičkoj vlasti, koji su oni tražili od predsednika Aleksandra Vučića. Fraktički, Albanci sada ucenjuju Srbiju, ili nam dajte šta tražimo, ili nema vlasti za Srbe u Preševskoj dolini.

Sasvim je sigurno, da će Albanci, ukoliko ne dobiju ono što traže, krenuti sa separatističkom politikom i zahtevom da se preševska dolina pripoji Kosovu. Nesumnjivo je da nas očekuju vrlo turbulentna dešavanja u preševskoj dolini, a možda i oružani sukobi.

Takođe će biti zanimljivo, videti odgovor zvaničnog Beograda i predsednika Aleksandra Vučića. Da li će pokleknuti pred zahtevima Albanaca i dozvoliti im da se integrišu u Republičku vlast ili će odgovoriti na neki drugi način.

Izvor: Antibot

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести