Početna Vesti Drug DANILA VUČIĆA sklopio u ime PIO fonda posao sa Asekom

Drug DANILA VUČIĆA sklopio u ime PIO fonda posao sa Asekom

Dok su se građani Srbije borili sa epidemijom koronavirusa i suočavali sa merama uvedenim usled vanrednog stanja, firma Aseko, čiji je jedan od direktora brat premijerke Ane Brnabić, potpisala je ugovor sa PIO fondom u vrednosti od oko 180 miliona dinara. Da stvar bude interesantnija, potpisnik ugovora u ime PIO bio je zamenik direktora Relja Ognjenović, za kojeg je šira javnost prvi put čula kad je postao član Veća za saobraćaj opštine Voždovac, iako je po struci fizioterapeut. Ognjenović je takođe drugar Danila Vučića, sina predsednika Srbije.

Pored nabavke zaštitne opreme, koja je i pre, a naročito nakon uvođenja vanrednog stanja, bila prioritetna za državne organe Srbije, jedan od poslova koje su institucije sklopile, bio je i ugovor između Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) i firme Asseco SEE d.o.o, čiji je jedan od direktora Igor Brnabić, brat premijerke Srbije, otkriva Nova.rs.

Zanimljivo da ovaj ugovor (za nabavku dobra – Elektronska pisarnica – upravljanje dokumentima – DMS) koji je zaključen 24. marta 2020. godine, svega devet dana po uvođenju vanrednog stanja i kad su uveliko prestale sa radom filijale PIO fonda, nije potpisala direktorka Dragana Kalinović, već njen zamenik Relja Ognjenović.

Pogledajte ugovor Aseka i PIO fonda