Sveštenik je ranjen u stomak sa dva hica iz “krateža”, dok je zaključavao crkvu, javljaju francuski mediji, dodajući da je sa teškim povredama, ali u svesnom stanju, prebačen u lokalnu bolnicu.

Francuski policajci, specijalci i istražitelji su odmah stigli na mesto događaja, a policija je pokrenula i opsežnu akcije potrage za napadačem, koji je posle pucnjave pobegao.

 

Prema navodima francuskog Figaroa, pucano je na sveštenika grčke Crkve Blagoveštenja u sedmom arondismanu. 

Policija je na Tviteru navela da se snage bezbednosti nalaze na licu mesta i upozorila građane da prate instrukcije nadležnih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je upozorenje na svom Tviter nalogu da je u Lionu došlo do incidenta i da su snage bezbednosti na mestu događaja.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanin pozvao je stanovnike Liona da izbegavaju područje oko Žan-Masea, gde se dogodila pucnjava.

 

Podsetimo, u terorističkom napadu u Nici 29. oktobra azilant iz Tunisa je uz povike „Alahu akbar“ jednoj ženi odsekao glavu, a nekoliko ljudi povredio kod katedrale Notr Dam u Nici.

Nedugo nakon toga, u Avinjonu drugi muškarac je sa povicima „Alahu akbar“ pokušao da napadne policajce. Istovremeno, u Džedi napadač je nožem izbo stražara u francuskom konzulatu. On je povređen ali nije u opasnosti.

Zvaničnici su upozorili da bi se mogli dogoditi i drugi napadi islamističkih militanata.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je njegova zemlja ponovo meta terorizma i na ulice poslao čak 7.000 vojnika.