PočetnaVestiKuršumlija - prestanite da udarate na sirotnju, nego kažnjavajte vaše tajkune

Kuršumlija – prestanite da udarate na sirotnju, nego kažnjavajte vaše tajkune

KURŠUMLIJA- Violeta Lučić iz Kuršumlije, majka četvoro dece u narednih petnaest dana ostala je bez sredstava kojima izdržava porodicu, jer joj je inspekcija zatvorila burekdžijsku radnju u Kuršumliji. Potresna slika te žene, koja kuka dok joj nadležni lepe traku na vratima radnje ostaće upamćena Kuršumliji kao udar na sirotinju. Ona je kažnjena jer je umesto njenog supruga zatečeno treće lice koje je u petak ujutro pravilo burek.

-Suprug je bio odsutan tog dana, sve i da sam htela, nisam stigla da prijavim zamenu, jer radimo samo do 11 časova pre podne. Naša radnja je mala i svi živimo od nje- kazala nam je Violeta koja još uvek ne može da se smiri. Za nju je ovo kao da su je ubili jer imaju četvoro dece od koje su dva studenta, jedan srednjoškolac i jedan učenik osnovne škole.

-Znam šta rade, ono što su nam dali par meseci dok je bila vanredna situacija, sada uzimaju. Ova država je jedna velika laž-komentariše ona.

Na udaru su sitne zanatske radnje, a član Glavnog odbora i Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde iz Kuršumlije Slavko Ilić smatra da država svesno ubija male privatnike.

-Umesto da hapse lopove, kriminalce i dilere, Vučićeve horde poslušnika udaraju na sirotinju i otimaju im parče hlaba koje sa mukom zarade. To je još jedna strahota koja ide i na savest svih onih koji su na lažnim izborima glasali naprednjačke megatrendovce i tajkune. I dok desetine miliona naših para ide na kupovinu tabloida, grade se mauzoleji Aleksandru Vučiu i peru ogromne pare, škole, bolnice i mali privatnici grcaju u blato u koje ih je Vučić bacio- naglasio je Ilić.

On dodaje da će lično pokrenuti akciju da se spreči dalje maltretiranje i gušenje malih privatnika. Ovakvim postupcima, tvrdi on, država jasno stavlja do znanja građanima da treba da se krade, a ne živi od poštenog rada.

-Mi smo devastirano i siromašno područje. Umesto da usledi za svaki prekršaj opomena, ili novčana kazna, oni odmah zatvaraju radnje. Prvi naredni put kada nekom privatniku upadne inspekcija i traži dlaku u jajetu, lično ću da organizujem akciju da se proteraju ti bezdušnici iz Kuršumlije- najavio je Ilić.

Na udaru države su u čitavoj Toplici mali preduzetnici i zanatlije, a oni koji imaju veze sa državom, polako šire svoje nezakonske radnje i imovinu. To je ono što su na svojim leđima ovih dana osetili svi u Toplici.

S.M.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести