PočetnaVestiObradović (Dveri) pozvao na opštu gradjansku neposlušnost kako bi vlast pala

Obradović (Dveri) pozvao na opštu gradjansku neposlušnost kako bi vlast pala

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je nasilna vlast, a ne pobunjeni gradjani i da je potrebna opšta gradjanska neposlušnost da bi aktuelna vlast pala.

“Svih ovih godina vlast preko kontrolisanih medija nameće lažne vesti o nekakvom nasilju koje proizvode opozicioni lideri, a sada i o nasilju gradjana koji opravdano protestuju na ulicama Srbije. Stvari stoje upravo suprotno: jedini koji vrše nasilje nad svima nama jesu upravo predstavnici vlasti”, naveo je Obradović u saopštneju.

On je ocenio da je vlast u Srbiji “nasilnička” i “uzurpatorska”, da konstantno krši Ustav, “gazi” zakone, odriče se od dela državne teritorije, “bavi se kriminalom i korupcijom”, guši slobodu medija, organizuje lažne izbore, preko režimskih medija 24 sata dnevno vodi brutalnu negativnu kampanju protiv svakog ko misli drugačije.

“Svi demokratski metodi borbe protiv takve nedemokratske i kriminalne vlasti su dozvoljeni. Ne prihvatam da smo nasilnici mi koji na ulicama mirno i nenasilno branimo Ustav, pravo i pravdu, slobodu medija i demokratske izbore, i tražimo odgovornost za sve koji su se ogrešili o zakon”, navodi se u saopštenju.

Obradović je dodao da to što se zalaže za mirne i nenasilne proteste ne znači da oni treba da budu neaktivni i “mrtvi” i da su svi oblici protesta, demonstracija i gradjanske neposlušnosti legitiman vid borbe protiv vlasti svuda u svetu.

“To podrazumeva i kolektivne štrajkove i obustavu rada u svim oblastima društva, blokade državnih institucija i saobraćajnica, zaustavljanje funkcionisanja sistema laži, prevare i lopovluka koji nam je ukrao slobodu, demokratiju, zdravu životnu sredinu, a sada je udario i na naše zdravlje svojim suludim odnosom prema pandemiji”, navodi se u saopštenju.

Obradović je pozvao i ugledne javne ličnosti da se oglase i stanu na stranu pobunjenog naroda, a vojsku i policiju da ne dozvole da budu zloupotrebljeni za odbranu “kriminalnog režima” i da predju na stranu svog naroda.

“Pozivam sve koji su protiv ove vlasti na jedinstvo. Samo zajedničkim snagama možemo oboriti ovu vlast. O našim političkim razlikama neka se izjasne gradjani na demokratskim izborima posle pada Vučićevog režima”, navodi se u saopštenju.

Obradović je dodao da je sve što je režim popustio ovih dana bilo zahvaljujući uličnim demonstracijama i da studenti ostanu u studentskim domovima, i da nema policijskog časa, i da deo uhapšenih bude pušten.

“Treba samo da nastavimo sa svim vidovima gradjanske neposlušnosti do ispunjenja naših zahteva: puštanje na slobodu svih uhapšenih, odgovornost vrha policije za brutalno prebijanje nedužnih gradjana, novi Krizni štab za borbu protiv pandemije i prelazna Vlada koja će voditi državu do vanrednih izbora na svim nivoima”, navodi se u saopštenju.

Obradović je ocenio da je omladina položila ispit prethodnih dana u svim gradovima Srbije gde su organizovani spontani protesti.

“Sada smo na ispitu mi stariji koji u mnogo većem broju treba da izadjemo na ulice upravo zbog te omladine i njene budućnosti, kako nam svi ne bi otišli u inostranstvo”, naveo je Obradović.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести