PočetnaVestiPanić: Kon SVETLO iz štaba, javnost da ga zaštiti da i dalje...

Panić: Kon SVETLO iz štaba, javnost da ga zaštiti da i dalje iznosi podatke

Epidemiolog Predrag Kon jeste jedno svetlo iz Štaba, jer je prvo potvrdio da nije bio zaštitne opreme, a sada da se podaci o preminulima od kovida 19 skrivaju, javnost sada treba da ga zaštiti i da mu omogući da dalje iznosi podatke o tome šta nas je sve ova vlast lagala, rekao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić u emisiji 360 stepeni. Moramo da kažemo da je Kon imao hrabrosti, složio se epidemiolog Zoran Radovanović.

“Malo ko veruje u zvanične podatke, prvo je bio period sumnje pa ljutnje, a sada već sprdnje. Nije lako biti član kriznog štaba, mislim na nepolitički deo, svedoci smo komešanja i pojave fenomena koje bih nazvao – svedokom saradnikom, postoji želja, možda savest, da se ipak otvore članovi kriznog štaba da kažu šta je istina”, kazao je Radovanović.

Panić je naveo da jeste bitno da javno zna prave podatke, ali je mnogo bitnije da li stručni deo štaba zna, jer da smo znali da je broj veći, promenilo bi kako bi štab odlučivao o merama koje se sprovode.

Puno toga se trenutno slaže u slagalicu, mislim da ćemo na kraju saznati istinu i da će odgovarati oni koji treba da odgovaraju.

“Ono što je sigurno, to je da su podaci bili dostupni u kovid bazi, bar ovi o kojima priča Kon, a ja ću sumnjati da te brojke još uvek nisu do kraja tačne. Postavlja se pitanje ko je slao podatke ka Batutu na nivou Srbije. Od nedelje počinje da se pravi nova baza i ja ću opet osnovano sumnjati da neko pokušava da prikrije podatke”, kaže Panić.

On je dodao da mnogo toga još treba da saznamo o tome šta se dešavalo i kako, a da li ćemo uspeti vrlo je veliko pitanje.

Radovanović smatra da u ovom slučaju nije izvesno da će neka pravda biti zadovoljna, ali dobro je za mentalno zdravlje ovog naroda da se to pitanje otvori i pokrene. “Imam razumevanja za reakciju Kona, tačno je da nije on to prvi put izjavio, on je izlazio s tim podacima, ali tek sad je to privuklo pažnju medija i šire javnosti”, dodao je.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,124FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести