Početna Vesti Tepić: Vučić će morati sebe i svog brata da udari u glavu

Tepić: Vučić će morati sebe i svog brata da udari u glavu

Postrojenje za odsumporavanje TE Kostolac je počelo da radi nakon naših pritisaka, rekla je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde na konferenciji za štampu ispred EPS.

“Nakon prošlonedeljnog odlaska u TE Kostolac, kada sam dokazala da uprkos tome što je obezbeđen novac za postrojenje za odsumporavanje i optužila Grčića da je trovao ljude postrojenje ne radi – imam lepe vesti. Dva dana kasnije u punom kapacitetu aktivirano je postrojenje za odsumporavanje”.

Vest o početku rada ovog postrojenja, kako kaže, dobila je od građana i zaposlenih u TE Kostolac.

“Probe su počele tokom vikenda, a oni su u prvi mah strahovali da je samo pokazna vežba da bi se prikazale kontradiktorne informacije”, rekla je Tepić. “Potom smo dobili direktan nalog da se aktivira odsumporavanje.

Upitana ko je dao nalog za pokretanje postrojenja, ona je rekla da je to uradio “lažni direktor Grčić”.

Tepić je rekla da je to dobra vest, ali da je dodatna vest loša – su odgovorni na pozicijama nisu odgovarla za trovanje ljudi.

“Čovek na čelu EPS je tu protivzakonito. Svi potpisi Milorada Grčića na ugovorima su ništavi od marta 2017. godine. On upravlja EPS protivzakonito, i odgovoran je za trovanje ljudi”, rekla je Tepić.

Ona je dodala da su saučesnici u ovom zločinu ministri Aleksandar Antić, koji se pridružio napadima na nju i Zorana Mihajlović koja ćuti već treći dan, kao i da se nada da će krivično odgovarati za ugrižavanje građana.

Potpredsednica SSP izjavila je da veruje da će postrojenje raditi i dalje, ali da će imati problem sa odlaganjem gipsa koji nastaje u procestu odsumporavanja, te da to moraju da reše nadležni.

“Grčić se igrao pečenjare u EPS, zato je preduzeće tu gde jeste”, rekla je Tepić.

Govoreći o novoj vladi, ona je istakla da je reč o predstavi koja treba da skrene pažnju sa svih problema i prikrije odgovornost za ubijanje ljudi, i da to neće dozvoliti.

“Svi se podsmevaju Ani Brnabić što pristaje da izigrava fikus, što pristaje da neko drugi odlučuje umesto nje. A zašto ne bi pristala? Kada je za sve ove godine rezultat njenog upravljanja zemljom punjene džepova njene prodice”, rekla je Tepić i ponovila da je firma brata Ane Brnabić dobila samo iz EPS 20 miliona otkako je ona na vlasti.

“Ja potpuno razumem zašto je njoj svejedno šta će Vučić da joj kaže, kada lukrativni razlozi jesu dokazivi. I zato će svi morati da odgovaraju. Aždaja koja mora da se udari -koju je Vučić pominjao je… To je novi nivo mazohizma, jer znači da će morati sam sebe da udari u glavu, i svog brata”.

Na ranijim konferencijama za štampu ispred EPS i TE Kostolac, Tepić je optužila vlast za dovođenje ovog Javnog preduzeća do ruba propasti, ističući da su partijski interesi stavljeni ispred interesa građana. Govoreći o v.d. direktoru ovog preduzeća Miloradu Grčiću, ona je istakla da on ugožava životnu sredinu i zdravlje građana.

“Grčić je najodgovornije lice zašto se danas truju građani. Odsumporavanje u Kostolcu je dogovoreno, obezbeđen je novac, a do danas nije ono počelo jer Grčić nije obezbedio upotrebnu dozvolu i građani se truju i dalje”, rekla je Tepić i podsetila da od aerozagađenja umire godišnje 6.000 u Srbiji”, rekla je ranije Tepić.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

926FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
16FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Palma napao Kona: Lekari da ostave građane na miru

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i poslanik u Skupštini Srbije, pozvao je vodeće lekare, koji rukovode borbom protiv epidemije koronavirusom da se “povuku...

Najviša zgrada na svetu osvetljena u liku Maradone

Najviša zgrada na svetu Burdž Kalifa, koja se nalazi u Dubaiju, osvetljena je večeras likom Dijega Maradone.  Snimak za N1 šalje Maradonin prijatelj Jovan Dulović...

Sećanje Olje Bećković na krstarenje sa Maradonom

Kada je svojevremeno legendarni fudbaler Dijego Maradona posetio Beograd, bilo je to zbog projekta Emira Kusturice, koji je želeo da ga ovekoveči na filmu....

Kon: Odgovorno tvrdim da nema pucanja zdravstvenog sistema

Odgovorno tvrdim, na osnovu podataka koje imam, da nema ni govora o pucanju zdravstvenog sistema, izjavio je član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa,...

Komentari

Сличне вести

Kon: Odgovorno tvrdim da nema pucanja zdravstvenog sistema

Odgovorno tvrdim, na osnovu podataka koje imam, da nema ni govora o pucanju zdravstvenog sistema, izjavio je član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa,...

Vlasta: Pamtim litije patrijarha Varnave protiv kralja

"Ne znam koji mi je ovo po redu patrijarh koji je otišao za mog života. Ne znam koliko je litija prošlo u mom životu...

Vlada potpisala 7 novih mera, stupaju na snagu od utorka

Vlada Srbije propisala je nove mere, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru, pa narednih deset dana, a prva od njih je...

„Zagorka Dolovac je bruka za svoju profesiju“

Posao republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac jeste da sprovede kontrolu nad inspektorima za zaštitu životne sredine, a to što ne radi svoj posao je...

Strani mediji o sahrani patrijarha: Korona ne poznaje Boga

Musatafa Nadarević, poznati glumac, preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.   Vest o njegovoj smrti potvrdio je glumac Moamer Kasumović za...