PočetnaVestiPanić: Vučić smenio lekare, pokazuje ko je glavni

Panić: Vučić smenio lekare, pokazuje ko je glavni

Anesteziolog Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, u razgovoru za Nova.rs reagovao je na smenu načelnika dve klinike i jednog instituta sa Vojnomedicinske akademije (VMA). Panić je istakao da je siguran “da iza smene stoji jedan čovek, koji lekarima želi da pokaže ko je glavni u državi”.

Ono što je zajedničko smenjenim načelnicima jeste njihova podrška otvorenom pismu koje su Vladi Republike Srbije i ostalim nadležnim institucijama uputili lekari okupljeni u grupi “Ujedinjeni protiv kovida”.

“Ja, lično, kolege koje su smenjene ne poznajem, ali sve što sam čuo od drugih kolega je u superlativu. Čini mi se da nema nijednog drugog razloga zašto su smenjeni, osim što su potpisali javno pismo, odnosno poziv da se Krizni štab uozbilji i preuzme odgovornost za povereni posao”, rekao je Panić za Nova.rs.

Reagujući na vest o smenama na VMA, Pamnić je na Tviteru napisao: “Ali jesen je, zreli voćka zvana štrajk. Da se objasnimo, a trebalo je odavno…”

“Zašto sam napisao da je jesen i da zreli vreme za štrajk? Pa zato što je ogroman broj kolega, bar onih sa kojima komuniciramo, a to je tri hiljade potpisnika ovog javnog pisma i šest i po hiljada članova sindikata, stava da postoje dve mogućnosti. Jedna je da se sve napusti i da se ode iz zemlje, da bi se živelo normalno. Ne pričamo o novcu, ne pričamo ni o kakvim drugim stvarima, već o preterano teškoj odluci, ali koja se bazira na tom da je potrebmo da imate sa čime da radite, da radite u uslovima koji su koliko toliko zdravi. Druga opcija je da se pobunimo, a da ovo što se dešava prestane. Da se pobrinemo da se sistem promeni i da se poštuju važeći zakonski akti. To trenutno s ovim što se desilo na VMA nema nikakve direktne veze, ali ako uzemete u obzir da nema drugog razloga, osim tog potpisa koji su kolege stavile na javno pismo ‘Ujedinjeni protiv kovida’, onda zaista nema smisla dalje pričati da postoji sistem. Koliko god se voleli ili ne voleli, na poslu, u profesiji, stručnost, odgvornost i rad, moraju biti jedini kriterijumi za to da li će neko biti na mestu načelnika ili glavne sestre”, objašnjava Panić.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,124FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести