Početna Vesti Tepić: Vučić misli to što Aca Lukas govori, REM da oduzme Pinku...

Tepić: Vučić misli to što Aca Lukas govori, REM da oduzme Pinku frekfenciju

Šta Aleksandar Vučić misli to Aca Lukas govori, to se dogodilo u ovoj zgradi iza mene, na TV Pink-u, u večernjoj emisiji Hit tvit kada je prvi glas SNS brutalno izvređao novinarku TV N1 Žaklina Tatalović, rekla je potpredsednica SSP Marinika Tepić, koja je, s koleginicama održala protest i konferenciju ispred zgrade te televizije. REM mora da reaguje, mi smatramo da TV Pink mora da ostane bez nacionalne frekvencije, jer se pretvorila u fabriku mržnje i huškanja, rekla je Tepić, podsećajući da je nacionalna frekvencija vlasništvo građana Srbije.

Citirajući reči Aleksandra Vuksanovića iz emisije, navela je da to nije prekinula voditeljka, žena takođe, Verica Bradić, koja je „navodno pikušala da spreči svog gosta da nastavi da izlaže, ali eto nije uspela“.

Umesto da momentalno prekine emisiju, ili ono još bolje – da ga udalji iz studija, gđa Bradić je nastavila emisiju kao da se ništa nije dogodilo, čak i dva dana nakon toga nije makar uputila izvinjenje svojoj koleginici Žaklini Tatalović, navela je Tepić, koja je takođe nekada bila novinarka.

Podsetila je i da su u istoj emisiji bila dva muškarca – Zorana Ćirjaković i lider SPAS-a Aleksandar Šapić. „Ni rečju nisu ne osudili nego se izjasnili uopšte o ovome. Jednog neću da komentarišem koji je jednak u svom odnosu prema ženama kao i Aca Lukas. Ali ne mogu da ne komentarišem Aleksandra Šapića koji je javni funkcioner u Republici Srbiji, koji je predsednik najveće opštine u gradu Beogradu. I ako nije reagovao kao javni funkcioner koga plaćaju i žene u Republici Srbiji, morao je da reaguje bar kao muškarac i čovek, ali to se nije dogodilo“, rekla je Tepić.

Ona je podsetila da to nije prvi put da se na najbrutalniji način vređaju ne samo oni koji drugačije misle, već i oni koji se usude da pitaju i obavljaju svoje poslove. Mi smo gledali preteći film na TV Pink, nakon koga su ljudi završili sa mecima u leđima, kao Oliver Ivanović, dodala je. Gledali smo i druge montirane filmove o meni, o Draganu Đilasu o ostalim liderima opozicije i svakome ko se usudi da kritikuje ovaj režim, kaže potpresednica SSP.

Tepićeva je rekla da je istinski urednik TV Pink predsednik države i SNS Aleksandar Vučić i „niko drugi“, navodeći da je „Aca Lukas doveden da kaže ono što Aleksandar Vučić misli, jer nije to prvi put“.

Navodeći da Pink jeste privatna medijska kuća, podseća  i ističe da je, s druge strane, nacionalna frekvencija vlasništvo svih građana Srbije.

„Mi smatramo da TV Pink mora ostati bez nacionalne frekvencije. Ako ovo nije bilo dovoljno da se uredništvo TV Pink izvini, a ne može, jer je istinsku urednik TV Pink Aleksandar Vučić i njegova savetnica Suzana Vasiljević, potpuno je jasno da će se ovo nastaviti. Molim ovom prilikom REM da preduzme sve i da hitno uđe u postupak oduzimanja frekvencije TV Pink, zato što ova fabrika laži i huškanja opet može da dovede do fatalnih posledica“, rekla je.

Navela je da zna da „kada bude uključena kriminalistička policija, da će Vučić da izađe i da kaže – ja znam da krivac nije kriv jer je prošao poligraf“. Jel to treba da se dogodi Žaklini Tatalović jer je tako nešto „dozvoljivo“ – jer je ta poruka poslata sa nacionalne frekvencije, ili bilo kom drugom novinaru, upitala je.

Građani plaćaju i budžet i predsednika i REM, a ne Željko Mitrović (vlasnik Pinka), navela je.

Novinari su doživeli da im se kuće pale jer kritikuju režim, što je njihova profesionalna dužnost – da objektivno informišu – funkcioneri su nalogodavci pokušaja ubistava i paljenja kuća, navela je. Podsetila je da je trima novinarkama KRIK-a provaljeno u stan.

„Žaklina Tatalović je posle ovoga legitimna meta da sutra neko, i da mu neko ne da pismeni nalog – povredi je, a tog jutra ostane bez posla, razvede se, nesrećan je iz nekog razloga – vidi Žaklinu na ulici i pomisli da je ona kriva za njegovu nedelju, jer svakodnevno sa ovakvih frekvencija dobija ovakvu poruku“, rekla je Tepić.

Sada su meta žene i novinarke, istakla je.

Tepić novinarki Pinka uručila Kodeks novinara: Tu ćete naći zašto smo ovde

Na konferenciji se pojavila novinarka Pinka Gordana Uzelac, koja je upitala koji je poseban razlog dolaska tu, jer je, prema njenom mišljenju, „Verica Bradić potpuno profesionalno obavila posao“, ponavljajući da Tepić nije osudila napad na nju (Uzelac) i koleginice tokom protesta Dveri, pre tri godine, što je potpredsednica SSP demantovala i rekla joj da pogleda njene reakcije na napade na sve novinarke i žene.

Marinika Tepić joj je poručila i da – baš zato što je i ona (Uzelac) bila napadnuta, da zato i ona u prvom redu treba da stane, kao novinarka i žena, u odbranu koleginice. Ponovila je da je tada lično osudila napad na nju (Uzelac), kao i napad na Maju Gojković, Oliveru Jovićević i ostale žene, i uručila joj Kodeks novinara i Zakon o javnom informisanju.

„Tu ćete sigurno naći odgovore zbog čega sam ja danas ispred TV Pink“, istakla je i dodala: „Vaša kuća se pretvorila, nažalost, u fabriku mržnje i huškanja“.

Vi godinama podsećate na fizički napad koji ste doživeli, Vi prvi treba da stanete u zaštitu Žakline Tatalović, bez toga da se pitate zašto sam ja došla ovde“, rekla je Tepićeva, ističući da je novinarka N1 brutalno izvređana.

Tepić kaže da je i voditeljka Hit tvita, Verica Bradić mogla da izađe sa svim ženama redakcije TV Pink i da kaže – „možda se nisam snašla u tom programu, živi je program, očekivala sam da neko od tih muškaraca reaguje, i zaista mi je neprijatno i izvinite Žaklina Tatalović“.

Tepić je novinarki Pinka dala dokumente koji, kako navodi, pokazuju „kako vlasnik vaše televizije, što naš narod kaže, „drpa““.

Tepić je rekla da je čula da se Aca Lukas dovodi na Pink i na druge neke televizije da govori ono na šta drugi spremni nisu, kao i da je čula da pričaju da je narkoman i dodala: „Aca Lukas je sramota i za narkomane“.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

924FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
16FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Niko ne umire dokle Vučić ne kaže: Poznati o smrti patrijarha

Vučićevo saopštenje o smrti patrijarha Irineja izazvalo je burne komentare na Tviteru. Dok veliki deo javnosti žali za patrijarhom, mnogi komentarišu i predsednikovo, kako...

Prokuplje: Podrži peticiju! Novac umesto na bahaćenje da se preusmeri siromašnoj deci i lečenje dece

Istaknuta opoziciona prvakinja, humanitarna radnica iz Prokuplja, Snežana Ilić, pokrenula je peticuju protiv bahatog rasipanja novca iz budžeta grada Prokuplja na novogodišnju rasvetu u...

Đilas: Za sve Mitroviće, Vučiće, Vesiće, Vučićevića: Sve vam je dzaba, narod je progledao

"Zašto smo u borbi protiv korone mimo sveta? Zašto uvek radimo suprotno od onoga što rade sve ozbiljne evropske zemlje?", pitao je predsednik Stranke...

Piše Zoran Kesić: Statistika naše ćutnje

"Molim statističare da Nas prebroje. Koliko Nas je svih ovih godina oćutalo i time ohrabrilo Njega da u Nama vidi saveznike, ujedno i Nju...

Komentari

Сличне вести

Kon: Premijerki dostavljen predlog rigoroznijih mera, odluka se očekuje sutra

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je za večeras RTS da je medicinski deo štaba napisao predlog novih, rigoroznijih mera, a taj...

Dveri u Jagodini uz napadnutog opozicionara, ratnog veterana

Како изгледа када човека обузме неконтролисана моћ и када народски речено појединцима „уђе вода у уши“ познато је још од давнина. И Римско царство...

Tomislava Nikolića izbaciti iz vile na Dedinju

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) zahteva od Vlade Srbije da ukine "protivzakonitu i nemoralnu" odluku da Tomislav Nikolić koristi luksuznu vilu od 800 kvadrata...

Voditeljka TV Prva: Njegova SVETLOST Irinej: Video

Bojana Ristivojević, voditeljka TV Prva, napravila je grešku čitajući vest o smrti patrijarha Irineja u Jutarnjem programu. Ristivojević, koja je nekada radila na televiziji Happy...

Gradska uprava prima novih 78 činovnika

Srpska napredna stranaka će već za neki dan u svakoj mesnoj zajednici imati po jednog stranačkog vojnika zaposlenog o trošku građana Kragujevca i koronom...