PočetnaVestiTUGA: Poginuli piloti MAJOR i KAPETAN PRVE KLASE, ministarstvo odbrane objavilo imena

TUGA: Poginuli piloti MAJOR i KAPETAN PRVE KLASE, ministarstvo odbrane objavilo imena

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije (VS) poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u oblasti sela Brasina kod Malog Zvornika, objavilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rodjen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Bio je oženjen i otac jednog deteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izvidjačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rodjen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uputili su saučešća porodicama poginulih pilota.

Avion MiG-21 koji se srušio tokom redovnog letačkog zadatka danas oko 9.10 časova, pregledan je pre poletanja u skladu s procedurama i konstatovano je da je ispravan i spreman za let, objavilo je Ministarstvo odbrane.


MoD potvrdilo pogibiju dva pilota u padu aviona kod Loznice, formirana komisija za istragu

Ministarstvo odbrane potvrdilo je pogibiju dvojice pilota u padu lovačkog aviona Mig-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika i dodalo da su formirane komisije za utvrdjivanje uzroka udesa.U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da će javnost biti obaveštena o imenima pilota nakon što budu obavešteni svi članovi njihovih porodica.

Mesto tragedije obišao je ministar Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Milan Mojsilović, komandant RV i PVO Duško Žarković i komandant 204. vazduhoplovne brigade Brane Krnjajić.

Dodaje se da je Mojsilović formirao Komisiju za ispitivanje vanrednog dogadjaja, dok je Žarković formirao stručnu komisiju za utvrdjivanje uzroka udesa.

Telegrame saučešća porodicama poginulih pilota uputio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane i načelnik Generalštaba.

Vučić uputio saučešće povodom pogibije pilota Vojske Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće povodom pogibije dva pilota Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Srbije.
Dvojica pilota poginula su pre podne pri padu lovačkog aviona Mig-21 kod sela Brasina, izmedju Malog Zvornika i Banje Koviljače.

“Duboko sam potresen vešću o smrti naših pilota, koji su živeli za Srbiju i koji su ceo svoj život posvetili služenju otadžbini”, kazao je Vučić, prenelo je Predsedništvo.

Vučić je izjavio da su porodice izgubile svoje najmilije, Vojska Srbije “izuzetne patriote i profesionalce”, a cela zemlja “heroje koji su sebe nesebično davali obavljajući časno svoje teške dužnosti”.

 

Tužilac: Poginula oba pilota, povredjen meštanin

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Šapcu Zoran Obradović izjavio je da su u padu aviona MIG 21 Vojske Srbije jutros u selu Brasina kod Malog Zvornika poginula oba pilota, a da je jedan meštanin povredjen.

Obradović je za “Večernje novosti” potvrdio da se avion srušio u selu Brasina, kod rudarskog naselja.

Po njegovim rečima, bilo je reči da se pilot katapultirao “ali je, sasvim izvesno, da su poginula oba pilota”, a da je jedna osoba povredjena.

Povredjen je jedan meštanin iz Brasine u čijoj blizini kuće se dogodila tragedija, navodi portal “Novosti”, a prema izveštajima RTS, on je sa opekotinama primljen u lozničku bolnicu.

U bolnici su rekli da je muškarac (59) ubrzo nakon pada aviona zbrinut u jedinici intenzivne nege i da je zadobio opekotine grudnog koša, glave i ruku, ali da je svestan i orijentisan, navodi RTS.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,124FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести