PočetnaVestiVučič potpisuje priznanje Kosova ?!

Vučič potpisuje priznanje Kosova ?!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ponovio je danas da tačka o medjusobnom priznanju koja se našla na predlogu dokumenta koju su SAD ponudile Srbiji na pregovorima s Prištinom u Beloj kući, nema nikakav značaj i da se neće naći u finalnom “ekonomskom dokumentu” koji danas treba da bude potpisan.

On je za Tv Prva rekao da su Sjedinjene Države na taj način samo htele da udovolje prištinskoj strani pa “ako prodje, prodje”, jer da im je to bilo važno to bi bila prva a ne deseta tačka.

Dačić je ponovio da Srbija želi kompromis u rešavanju kosovskog pitanja i da ne prihvata nikave ultimatume.

On je rekao da ne vidi ništa loše u tome što se osim ekonomskih tema koje su bile najavljene pojavilo i političko pitanje jer to samo pokazuje da status Kosova nije rešen i da je i Vašington svestan toga.

Komentarišući najavu iz Bele kuće da će današnjem potpisivanju “ekonomskog dokumenta” prisustvovati američki predsednik Donald Tramp, Dačić je ocenio da je to veoma važno jer njegovo prisustvo znači da će biti garant onoga što se potpisuje.

On je ocenio da se pozicija Srbije promenila na medjunarodnoj sceni jer Kosovo ne može da postane član medjunarodnih organizacija pošto više nema većinu.

” Mi smo se vratili u igru nakon povlačenja priznanja Kosova jer ono u Ujedinjenim nacijama sada može da računa na 91 glas od 193″, naveo je šef srpske diplomatije.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести