Radovanović je agenciji Beta kazao da su najveća žarišta korona virusa vozila gradskog prevoza i ugostiteljski objekti, pre svega splavovi i noćni klubovi.

“Boravak u ugostiteljskim objektima najmanje dvostruko više povećava rizik da se zarazite. Davno je trebalo zabraniti rad noćnih klubova i splavova, i ograničiti rad restorana i kafića do osam uveče”, rekao je epidemiolog.

Naveo je da su vlasnici mnogih splavova i noćnih klubova kriminalci, navijači i političari, i da je njima to dodatni posao.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

“I mnogima iz obezbeđenja na tim objektima je to sporedni posao, jer oni primaju plate u policiji i BIA. Dakle, država treba da zbrine samo konobare i kuvare, i da zabrani rad tim žarištima epidemije”, rekao je Radovanović.

Dodao je da “treba naći meru izmedju zaštite ekonomije i zaštite zdravlja, jer ako oboli polovina proizvodnih radnika u nekoj fabrici ekonomija će sigurno devalvirati”.

Na pitanje kako komentariše veliki broj novootkrivenih slučajeva zaraze, Radovanović kaže da je vlast ovog puta “iskrenija”, pa realnije prikazuje brojeve.