PočetnaVestiZbog govora mržnje Vulin ne može da bude ministar

Zbog govora mržnje Vulin ne može da bude ministar

Komitet pravnika za ljudska prava Jukom pozvao je danas mandatarku za sastav Vlade Srbije Anu Brnabić, da izostavi iz predloga budućih ministara Aleksandra Vulina, dosadašnjeg ministra odbrane.

“Aleksandar Vulin je kontinuirano u toku svog mandata ministra odbrane, i intenzivno u toku razgovora Beograda i Prištine, javno nazivao Albance ‘Šiptarima’ i vredjao dostojanstvo albanske nacionalne manjine. Na taj način, on je pokazao nepoštovanje stavova domaćih sudova da pogrdno označavanje albanske manjine ovim nazivom predstavlja govor mržnje”, saopštio je Jukom.

Jukom ocenjuje da je Vulin “zloupotrebljavajući” funkciju ministra odbrane, koristio zvanična saopštenja ministarstva, da bi “širio govor mržnje” protiv Albanaca sa Kosova.

Komitet pravnika za ljudska prava, u odsustvu postojanja čelnika institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, podneo je tužbu protiv Vulina za utvrdjenje govora mržnje.

Na ovaj korak Jukom se odlučio i zbog “štete” koju Aleksandar Vulin, kako je navedeno, nanosi spoljnoj i unutrašnjoj politici Srbije, koja proklamuje poštovanje prava nacionalnih manjina.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести