Početna Vesti Stojadinović: ,,Ružičasta metastaza"

Stojadinović: ,,Ružičasta metastaza“

Izvesni Aca koji je za prezime pozajmio ime splava, dakle Lukas, lice bez pojmljivih etičkih svojstava, postao je tema. Srbija je idealan prostor u kome se iz samog dna na svetlo dana, pa i pred tv kamerama pojavljuju razni oblici života nastali božijom rukom ili evolucijom, đavo bi ga znao.

Znate, naravno da je taj simbol turbo života Beograda, javno izvređao Žaklinu Tatalović u studiju Pinka, nečega što već godinama nije televizija. Nego nešto mnogo zabavnije od toga: svratište fanatičnih branilaca zločina svog moćnog pokrovitelja, jurodivog gospodara svih života i svih bolesti i smrti u ovoj zemlji.

Oni su čuvari njegove luciferske govorničke vatre, on tamo dolazi kad poželi i govori koliko hoće, proizvodeći svoju bajatu konfuziju i užasno naklapanje u nedostižnu mudrost, kojom vodi u svoj neizbežni slom i očarane članove sekte.

U njegovom opravdanom odsustvu, to mesto postaje svratište za stvorenja koja nije moguće sresti na drugim mestima. Oni svim svojim snagama mrze sve i svakoga koga mrzi gospodar ili koji njega ne podnose. Pa takvu vrstu odijuma prema drugačijem, prinose njemu na oltar poniznosti i odanosti.

U takvom leglu uzgajan je Aca Lukas, prezime poznato nadležnim organima. Priprosti autsajder je iz noćne vokalne margine, sa rečnikom frustriranog lučkog radnika, priveden je gospodaru kao jedan od njegovih upornih zaljubljenika. Bilo je dovoljno bar jedno nastrano laskanje koje nepogrešivom selekcijom biraju najvažnije uši u zemlji, pa se splavarski gusar turbo folka već našao na bini SNS-a.

Gospodar pažljivo bira izaslanike svoje mržnje, nije u stanju da sve postigne sam. Njegov je prag podignut visoko, reći će kako ga nije briga šta velikani poput njega misle i govore o njemu. On veruje da je veliki, i misli da svi tako misle, uveren da su njegova dela nedostižna za bilo koga. Iz te kolosalne zablude mrzi sve koji sumnjaju, naročito one koji ga ne vole bez razloga, ili sa razlozima koji su neoborivi.

Šta je za njega Žaklina Tatalović? Novinarka koja postavlja pitanja. On ne trpi situacije koje ne može da kontroliše, niti to ume. Njegove digresije su odbrana od istine. Pitajte ga bilo šta, on će govoriti o svemu čega nema u pitanju. Tatalović je pokušala ono što nije moguće: da ga odvikne od uličarskog izvrdavanja, da ga uporno vraća na pitanje. I da traži odgovor. Tu si da odgovaraš brale, a ne da presuđuješ onima koji te pitaju. Pre nego te dovedu pred sud, dužan si da položiš račune građanima.

Gubitak samokontrole nije nikakav eksces, on je nikada nije ni imao. Njegov je takt vezan za impuls umesto za razum, svoju sujetu najpre čuva neprijatnim cinizmom, ali ona se tome opire, i svom silinom izlazi u javnost neomeđena zdravim umom.

Takva sujeta je bezrazložna, ona nema svoje temelje. Ništa ovde nema ono na čemu se drži, sve što još postoji može da se stropošta svakog časa. Možda on to ne primećuje pa ne vidi ništa zbog nečega što je viša sila, ali nije na Žaklini Tatalović, recimo da sudi koliko je predsednik SNS-a oštećen i šta rade službe nadležne za zvanična mentalna iskliznuća.

Posle neuspele samokontrole odvratnim cinizmom, počinje nerviranje, gubitak misaone orijentacije i rafal uvreda i nipodaštavanja. Prizor koji je suviše čest da bi se mogao podneti. Serijski nervni slomovi nisu poželjan niti pristojan državnički manir. Građani žive pod snažnim osećanjem stida što je formalni šef države takav kakav jeste, i od tog srama zbog opšte nemoći nastaje socijalna agonija utamničenog društva.

Ali on strastveno mrzi novinare i medije i sve građane koji mu kvare izmišljene trijumfe, mitomanske pobede i nadahnuće da ih obrazloži neukusnim samoljubljem. Za njihovo javno satiranje postoji čitava dresirana kolonija ulizica. I javni senkrupi gde oni žive poput crva u lešu. I naravno, Lukas, koji će prostački mrzeti bilo koga u ime onoga koji ga je poslao.

Njegov pedigre podivljalog ljubimca koga je vlasnik pustio da ujeda po nalogu, nije nastao slučajno. Pogledajte samo biografije uglednih lupeža vladajućeg kartela! To su neoborive poternice, literarni likovi strave kojima se ne može odoleti.

U takvom društvu, Lukas je postao javno lice režima, kaskader za važne lomove gospodara. Maneken raspada i sunovrata, model alfa mužjaka za budućnost koje možda neće ni biti.

Ako ne bude snažnog otpora javnoj okupaciji Srbije, jedne večeri kad sve drugo bude pogašeno, imaćemo samo Pink.

Gledaćemo sablasti kao vlasnike naših života, njihov trijumf nad svakom istinom, seirenje pred robovima lišenim slike i glasa.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

927FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
16FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Palma napao Kona: Lekari da ostave građane na miru

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i poslanik u Skupštini Srbije, pozvao je vodeće lekare, koji rukovode borbom protiv epidemije koronavirusom da se “povuku...

Lekarka zaražena koronom: Zločin vlasti nad svojim narodom

Doktorka Tatjana Vešović iz Opšte bolnice u Vršcu samo je jedna od sve brojnijih zdravstvenih radnika koji na svojim radnim mestima završavaju kao pacijenti,...

Alarmantno: Dok kovid kosi zagađenje u Beogradu opet kosi

Podaci sa dva sajta koja se bave merenjem kvaliteta vazduha pokazuju da je u Beogradu danas loše stanje - nivo zagađenja je ponovo opasan...

Sirene trube na sve strane -„VESIĆU BEOGRAD TE NE VOLI!“

Goran Vesić ovih dana je mogao da oslušne šta građani Beograda misle o njemu. Zaglušujuće sirene nisu svakako muzika za uši (večitog) zamenika gradonačelnika....

Komentari

Сличне вести

Ivanović pobedio na licitaciji: Skoro 5 hiljada evra za lečenje dece

Siniša Kovačević objavio je sinoć da je voditelj Ivan Ivanović ponudio najviše novca za kupovinu rakije - skoro 5 hiljada evra, koje će otići...

Funkciner iz Pančeva zvani Hitler gazio i lomio psa (Video)

Društvene mreže gore od informacija o brutalnom ispadu osobe iz Pančeva, za kojeg se tvrdi da se zove Nenad Stanojević i da je odgovorno...

Video: Zbog snimanja korona žurke posle 21h napadnut opozicionar iz Jagodine, Saša Živković Rika

Kako Otvorenosr.rs saznaje funcioneri SNS-a u Jagodini fizički su napali ratnog vojnog veterana, istaknutog opozicionog prvaka u Jagodini, Sašu Živkovića Riku, zato što ih...

Đilas: Za sve Mitroviće, Vučiće, Vesiće, Vučićevića: Sve vam je dzaba, narod je progledao

"Zašto smo u borbi protiv korone mimo sveta? Zašto uvek radimo suprotno od onoga što rade sve ozbiljne evropske zemlje?", pitao je predsednik Stranke...

Poslanik SNS-a napao Seku Sablić: Gospođo Vi niste patriota

Poslanik Srpske napredne stranke, Marko Atlagić, juče je tokom skupštinskog zasedanja za srpsku glumicu Seku Sablić rekao da nije patriota nadovezujući se na intervju...