PočetnaVestiTerzić i ekipa za tri godine pojeli 100 MILIONA evra u Ljutice...

Terzić i ekipa za tri godine pojeli 100 MILIONA evra u Ljutice Bogdana ?! Prave gazde Zvezde braća Vučić?!

Treba biti majstor u svom poslu. Mađioničar. Mađija, što bi neki rekli… Takav treba da se bude pa da se oko 100.000.000 evra koje su ušle u klub za tri godine ulože, potroše, izgube ili ispare… To se dogodilo u Crvenoj zvezdi.

Odgovornost za to je na najodgovornijem, generalnom direktoru Zvezdanu Terziću. Dobro, reći će neki, nije on predsednik kluba već Svetozar Mijailović. Tačno je, ali ovde nećemo da se lažemo – Terzić je alfa i omega kluba.

Davane su neverovatne plate za naše uslove, koje igrači Zvezde mogu s ponosom da kažu bilo kome u Evropi, isplaćeno je oko osam miliona bonusa posle prvog ulaska u Ligu šampiona, uloženo u izgradnju mediko bloka, renoviranje stadiona i ko zna šta još. Možda maksimalni bonusi za menadžere, kao da ne mogu da budu manji od 8 odsto… Sve je to “pojelo” ogroman novac koji je zarađen od dolaska Vladana Milojevića na klupu, plasmanima u Ligu Evrope i dve uzastopne Lige šampiona.

Očajna transfer politika je došla na naplatu. Zvezdini najbolji igrači su oni koje su doveli što Božović, što Milojević prve godine. Silan novac je potrošen na obeštečenja i plate za strance. Od dolaska sportskog direktora Mitra Mrkele za Zvezdu su potpisali: El Fardu Ben Rašid Sumaila, Lorenzo Ebisilio, Džonatan Kafu, Ričmond Boaći, Hoze Kanjas, Radživ Van la Para, Tomane, Žander, Mateo Garsija i Seku Sanogo. Koliko samo “bačenih” miliona. Izuzimajući, naravno, El Fardu Bena (Boaći je bio neuporedivo bolji u prvom mandatu), a Sanogo posle ispadanja iz borbe za LŠ teško da će ostane posle isteka pozajmice iako je dobar zadnji vezni. I da li je sportski sektor snosio neku odgovornost? Nije, čak je generalni direktor produžio ugovor Mrkeli na nove tri godine.

Da li iko snosi odgovornost zbog toga što je Zvezda došla u situaciju da mora da prodaje igrače da bi “preživela” iako je zaradila ogroman novac u poslednje tri godine? Naravno da niko ne snosi odgovornost… Da li je neko u klubu kriv što je neznatno smanjen dug pored toliko zarađenog novca? Naravno da nije, jer da jeste, valjda bi se oglasio. Valjda…

Sve dođe na naplatu. Posebno nedovoljno dobar rad i nedomaćinsko poslovanje. Sada nema Vladana Milojevića da rezultatima stvara privid uspešnosti. Na Kipru, protiv Omonije, pukao je mehur od sapunice.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,124FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести