Predrag Savić, advokat porodica dvojice ubijenih garidsta, za Novu.rs, pred godišnjicu ubistva vojnika Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, kaže da u ovom slučaju i dalje vlada “omerta” (zakon ćutanja).

“U izjavi Specijalnom tužilaštvu Saša Reljić je apostrofirao ime i prezime ubice dvojice gardista. Svašta je rekao na tom svedočenju, ali od tad ni pomaka. I dalje ne znamo da li je i šta rađeno po tom pitanju. On je u dva-tri navrata svedočio, dolazio iz Rusije. O tome šta je govorio, ja imam samo posredna saznanja, ali on je sa punom odgovornošću izneo neke činjenice koje je trebalo proveriti. Osim imena ubice, rekao je gde se nalaze kompletni dosijei tajnih službi o tom slučaju. To svedočenje je izgledalo uverljivo po podacima do kojih sam ja došao,” kaže advokat ubijenih gardista, Predrag Savić.

On dodaje da je Saša Reljić bio ljut što je Boris Tadić u jednom intervjuu otkrio njegov identitet i da je posle toga izjavio da mu crtaju metu na čelu.

Foto: N1

Advokati i porodica uputili su predstavku Evropskom sudu za ljudska prava zbog neizvršenja odluke Ustavnog suda Srbije da se sprovede valjana istraga zasnovana na zakonu.

Advokat Predrag Savić, Foto:Medija centar Beograd

“Povodom ovog slučaja mi smo se obratili Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu i dobili broj. Po dobijanju predstavki sud uglavnom odmah 99 posto slučajeva odbije, ali nas nisu odbili. Nešto se kuva, kako bi rekli narodskim rečnikom. Ovo je specifičan slučaj pošto se mora sprovesti delotvorna, i na zakonu zasnovana istraga, a ne fingirana”, dodaje Savić.